Katana er et spritnyt lydsystem i Creatives Sound BlasterX-serie til gamere. Med 5 kraftige drivere, indbygget Sound Blaster-processor og en baspumpende subwoofer leverer Katana højopløselig lyd på op til 24-bit. Lydsystemets slanke design gør, at det passer perfekt under computerskærmen. Dermed adskiller Katana sig fra den klassiske soundbar, som vi kender den.

Creative har i dag annonceret, at Katana – et alt-i-et lydsystem til gamere – nu bliver tilgængeligt i Norden. Katana er det nyeste skud på stammen i Creatives gaming-serie BlasterX, udviklet til at give gamere den ultimative lydoplevelse. Katana er udstyret med Creatives kraftigste DSP multicore-processor samt Sound Blaster-lydkort, som leverer højopløselig lyd på op til 24-bit. På den måde opnår man tabsfri og krystalklar gaming-lyd i hele rummet.

Katana har fem drivere: to kraftige midtbas-forstærkere, to højfrekvente diskanthøjtalere samt en separat subwoofer. Driver-enhederne forstærkes individuelt af en DSP-kontrolleret forstærker, hvilket sikrer en klar og præcis gengivelse af alle detaljerne i lydspektret.

Næste generation af soundbaren

Selvom Katana ligner en klassisk soundbar, er lydsystemet ifølge Creative et såkaldt UMAS, som står for Under-Monitor Audio System – altså en soundbar, der kan placeres under computerskærmen. Katana er fremstillet i børstet aluminium, og det slanke design gør, at den ikke fylder særligt meget under skærmen. Som en ekstra feature er Katana – som den første soundbar nogensinde – udstyret med Auroras reaktive lyssystem med 16,8 millioner farver, så Katana passer perfekt ind i et setup med andet oplyst gaming-udstyr.

Trods dens slanke design og lille størrelse leverer Katana stor lyd. Katana er udstyret med Creatives kraftige Sound Blaster lyd-processor – den samme processor, som bruges i virksomhedens ikoniske lydkort som BlasterX G5 og E5 samt i Sound Blaster Z-serien. Målet med Katana har været at skabe et lydsystem, der passer til gameres behov:

– Katana sikrer en kraftfuld og nøjagtig lydoplevelse, så man som gamer bedre kan fordybe sig i sit spil. Fordi Katana er kompatibel med både PC, spillekonsoller og Bluetooth, passer systemet til alle aspekter af nutidens gaming. Og takket være Auroras programmerbare lyssystem, er Katana med til at skabe en helt særlig stemning omkring spillet, siger Long Chye Low, der er General Manager hos Creative.

Tilbage til rødderne

Creative slog for alvor sit navn fast tilbage i 90’erne med virksomhedens ikoniske Sound Blaster-lydkort, som var med til at sætte nye standarder for PC-lyd, dengang det for alvor blev populært at bygge sin egen PC. Siden har virksomheden fastslået sin position på markedet for lydprodukter. Med den nye Katana samt Kratos S3 og S5 – Creatives øvrige nye gaminghøjttalere i BlasterX-serien – satser Creative nu på dedikerede højttalersystemer til gamere:

– Vi er meget begejstrede for nu at kunne tilbyde komplette højttalersystemer udviklet specifikt til gamere som en del af vores BlasterX-serie. Det er over 10 år siden, vi lancerede vores populære GigaWorks-serie, og nu er det igen blevet tid til at skabe højttalere specifikt til gaming, forklarer Long Chye Low.

Sound BlasterX Katana kommer – ligesom de øvrige produkter i BlasterX-serien – med BlasterX Acoustic Engine software til PC, som gør det muligt for gamere at skræddersy lydprofilen til deres foretrukne spilgenre. Det er udviklet for at reducere distraktioner og forbedre essentielle detaljer.

Specifikationer for Sound BlasterX Katana

 • Fem DSP-kontrollerede drivere (to kraftige midtbas-forstærkere, to højfrekvente diskanthøjtalere samt en subwoofer)
 • Effekt: 150W Peak/75W RMS
 • Leverer højopløselig 24-bit lyd
 • Analyserer og gengiver automatisk dynamikker i komprimerede lydfiler
 • Brugerdefinerbar BlasterX Acoustic Engine-teknologi leverer 7.1 surround sound
 • Certificeret Dolby Digital 5.1-afkoder
 • USB-tilslutning for tabsfri lyd i HD-kvalitet på op til 24-bit/96kHz via enten PC eller Mac
 • Mulighed for USB-tilslutning gør det nemt at afspille MP3, WMA, FLAC og WAV
 • Tilslutning via optisk kabel for digital lyd fra TV og spilkonsoller
 • Bluetooth®-tilkobling for trådløs afspilning fra mobile enheder
 • Stereo 3.5 mm analog line-inI
 • ndbygget LED-lyssystem fra Aurora med 16,8 millioner farver
 • Design i aluminium modvirker uventede vibrationer, der kan mindske klarheden i lyden
 • IR-fjernbetjening medfølger

Sound BlasterX Katana kan købes online på www.creative.com samt hos udvalgte forhandlere fra februar 2017. Vejledende udsalgspris: 2249 kr.