Det danske e-sportshold North har netop underskrevet det, som potentielt kan blive den mest omfattende sponsorkontrakt, der er indgået i international e-sport.

E-sportsholdet North, der er grundlagt af F.C. København og Nordisk Film, og som lige nu rangerer som nummer fire i verden i computerspillet Counter-Strike, har haft en god uge.

I weekenden blev det fem mand store e-sportshold nummer to i den store, internationale Counter-Strike-turnering, DreamHack Masters i Malmö, og indkasserede i den forbindelse en pengepræmie på over 300.000 kr.

Og i dag kan North og den danske fabrikant af gaming-udstyr, SteelSeries, offentliggøre, at man netop har indgået det, parterne betegner som ”den potentielt største sponsoraftale, der er indgået i international e-sport”.

“Dansk e-sport har aldrig været mere interessant end netop nu. Danmark har flere hold med i den absolutte verdenselite, og North – som tæller nogle af sportens absolut største stjerner – har helt klart potentialet til at kravle det sidste trin op ad verdensranglisten i løbet af de kommende år. Med aftalen ønsker vi at gøre vores til, at det kommer til at ske”, siger Ehtisham Rabbani, administrerende direktør for SteelSeries, og uddyber:

“Et vigtigt element i aftalen er, at vi sammen med North skal udvikle en række produkter, der skal være med til at gøre dem bedre og understøtte de behov, de har i turneringssituationer. Målet er naturligvis, at de produkter, som vi udvikler i fællesskab, skal bredes ud til hele verden”, fortsætter han.

Uden sidestykke

Og netop udviklingspotentialet i aftalen er interessant, fortæller administrerende direktør for North, Christian Sørensen.

“Aftalen rummer naturligvis et økonomisk element, som potentielt kan sætte nye markedsstandarder inden for international e-sport. Endvidere er det for os mindst lige så interessant, at vi sammen med en dansk aktør, der er markedsledende og har været med siden e-sportens begyndelse, kan være med til at præge udviklingen af nogle skræddersyede produkter, der vil være med til at løfte vores performance, når vi dyster på højeste niveau“, siger Christian Sørensen og fortsætter:

“Samarbejdet med SteelSeries ligger godt i tråd med det professionelle setup, som F.C. København og Nordisk Film har skabt omkring North. Vi ser meget frem til at komme i gang med samarbejdet, som vi har store forventninger til”, siger han.

North er netop draget til DreamHack Montreal 2017, hvor holdet skal dyste om en førstepræmie på over 300.000 kr. Herefter går turen videre til ELEAGUE Premier i Atlanta, hvor førstepræmien er over 3 mio. kr.