Det er ikke let at programmere. Ikke blot skal man krænge sin hjerne rundt om en abstrakt verden af digital logik. Man skal også lære et helt nyt sprog fyldt med sære ord og begreber med sine helt egne strikse grammatiske regler.

Men hvad hvis du kunne udforske en verden, hvor den tekniske kode var forvandlet til fysiske objekter? Hvor en aktiveringskommando var et elektrisk kabel, der forbandt to dele af en maskine, eller en sandt-eller-falsk kommando var en kontakt, du kunne tænde eller slukke for?

Håndtegnede figurer i en verden af blik og tandhjul.
Håndtegnede figurer i en verden af blik og tandhjul.
machineers 01
Løs 24 unikke mekaniske puzzles i de to første episode.
Byg dit eget transportmiddel i spillets Vehicle Workshop.
Byg dit eget transportmiddel i spillets Vehicle Workshop.

 

 

 

 

 

 

 

Det er præcis, hvad det danskudviklede puzzle- og adventure-spil Machineers gør, når du i en verden af sære robotter bliver placeret i robotpigens Zolas metalliske sko. Herfra er det din logiske evne, mekaniske snilde og fantasi, som skal sørge for, at Zola kan få sin drøm opfyldt om at blive en legendarisk Machineer.

Vejen dertil går gennem fem separate episoder med stadig mere komplekse maskiner, som venter på at blive bygget, heriblandt en mekanisk udgave af Space Invaders, en fuldautomatisk bamsekran og en DJ-pult med tilhørende musik.

Machineers er udtænkt af tyskfødte Henrike Lode, spildesigner og stifter af Lohika, det danske spilstudie bag Machineers. Lohika blev grundlagt med ét formål: At udvikle et spil, som lader folk opleve programmering uden behovet for at skrive en eneste linje kode.

“Programmering er et kompliceret sprog, som kan være skræmmende,” siger Lode, “men med Machineers gør vi det mere tilgængeligt ved at oversætte kompleks kode til et lettere forståeligt sprog med fysiske objekter.”

Fra d. 15. maj har alle mulighed for at afprøve deres evner som robot-bygger, når de første to episoder af Machineers debuterer på den digitale distributionstjeneste Steam.

Du finder spillet via linket nedenfor

steam_store