marbians

For snart et par måneder siden var GamersLounge til Resistance 3 event hos Nordisk Film og der fik jeg bl.a. muligheden for at prøve spillet Marbians. Samtidig talte jeg med Christian Noer som har ansvaret for Nordisk Films nye rolle som spilforlag med digital distribution. I forrige uge vandt The Marbians, som er et af de første udgivelser fra Nordisk Film,  ”People’s Choice Award” som publikums favorit ved Danish App Awards.

The Marbians var nomineret i kategorierne ”Bedste design” og ”Bedste brugervenlighed”, og løb med prisen som brugernes favorit. Spillet er designet til de mobile platforme iPhone, iPad og Android og temaet er rumvæsener kombineret med amerikansk 50’er stemning. Det var selvskrevet til annocneringen af Resistance 3. Ved hjælp af en finger på touch-skærmen er missionen at få sendt Marbians figurerne retur til deres UFO’er i den helt rigtige vinkel og hastighed gennem 72 flot animerede baner, fyldt med forskellige udfordringer.

The Marbian er også udgivet til PlayStation Network og til Mac og du kan læse meget mere her. Her på redaktionen glæder vi os over både den store kreativitet der findes hos danske spiludviklere og at der er virksomheder som Nordisk Film, som kan se mulighederne i at få spil ud til et bredere publikum. Tillykke.