30 millioner forventede seere, 3,5 millioner kroner til vinderholdet og en finale i det legendariske Fox Theatre i Atlanta, USA. Det er formatet for esports-turneringen ELEAGUE Major i Counter-Strike. Og det danske stjernehold Astralis er favoritter til at vinde. Turneringen, der tilsvarer et verdensmesterskab, er et af årets højdepunkter inden for esport. Verdensmesterskabet foregår dog ikke uden drama, for verdensetteren Astralis skal kæmpe mod landmændene fra North, der har FCK i ryggen, og nogle af de helt store rivaler fra udlandet.

22. januar starter ELEAGUE Major i esport disciplinen Counter-Strike hos Turner Broadcasting System (NBA TV) i Atlanta, og d. 27.-29. januar kulminerer turneringen i Fox Theater i samme by. Turneringen er et af højdepunkterne i 2017 for millioner af Counter-Strike-tilhængere, fordi titlen ‘Major’ kvalificerer turneringen som et verdensmesterskab. Præmiepuljen er på 7 millioner kroner, hvoraf 3,5 millioner går til vinderholdet. Den danske verdensetter Astralis er favorit til at vinde. Vejen til sejr er dog belagt med kampe mod bla landmændene fra North, der har FCK i ryggen, og de klassiske rivaler fra Sverige, der har vundet flest major-titler i verden.

Rivalernes kamp

Danske Astralis er favoritter til at vinde ELEAGUE Major. Og selvom Astralis lige nu er verdens bedste Counter-Strike-hold, er der ingen garanti for, at de ender med trofæet. Særligt FCKs hold, North, og de svenske rivaler, Godsent, bekymrer Danny ‘zonic’ Sørensen:

  • Vi går ind til majoren vel vidende, at det bliver den hårdeste turnering til dato, vi har deltaget i. Vi er favoritter til at vinde turneringen, men vi tager én kamp ad gangen, og så må vi se, hvor det fører os hen. Med svenske Godsent som første modstander kan alt ske, og med muligheden for at møde vores danske rivaler fra FCK/North senere i turneringen er intet sikkert endnu – andet end nogle super intense opgør, fortæller Danny ‘zonic’ Sørensen.

Håndboldlegenden Kasper Hvidt hjælper Astralis op til turneringen

Kasper Hvidt, håndboldstjerne og kommende sportschef i RFRSH Entertainment, som repræsenterer Astralis, hjælper holdet med at forberede sig op til turneringen i Atlanta. Sammen med holdets træner, en sportspsykolog og en fysioterapeut forbereder Kasper Hvidt Astralis-spillerne:

  • Jeg hjælper med at sikre, at spillerne har de bedst mulige vilkår for at præstere til turneringen. Det vil sige, at vi arbejder med disciplin, rutiner, forberedelse og faste rammer omkring deres mentale og fysiske træning med inspiration hentet direkte fra performance kulturen i international tophåndbold, fortæller Kasper Hvidt.

For Astralis-spiller Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz er Kasper Hvidts indtog i RFRSH Entertainment en positiv omvæltning:

  • Det er fantastisk at have en kapacitet som Kasper Hvidt med. Han er ekstremt dedikeret til vores hold og esport generelt – ligesom han er på banen og til træning. Det løfter vores niveau op på et helt andet niveau til træning og kamp, at vi har Kasper med, fortæller Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz.

Esportens svar på Grand Slam

ELEAGUE Major er en major-turnering, der tilsvarer et verdensmesterskab i Counter-Strike. Turneringen er med andre ord esportens svar på en Grand Slam i tennis.

Under sidste major i Køln, ESL One, streamede seere hele 31 millioner timer via kanaler som Twitch. Samtidig blev turneringen sendt til mere end 30 millioner husstande via de traditionelle tv-kanaler. I år forventer værten TBS/IMG endnu flere seere, fordi de booster turneringen via deres egne kanaler.Danske superstjerner er favoritter til at vinde international million turnering i esport

I Danmark sender Viaplay turneringen.