AVG_HULK_HIdéen med at blande digitale spil med fysisk legetøj er en helt ny genre. Disney udgav sidste år Disney Infinity som lovede uendelig leg med figurer fra de nyere Disney eventyr. Når jeg siger nyere så er det Mike og Sulley fra Monsters Inc., Lynet McQueen fra Biler, hele familien fra De Utrolige og Woody og vennerne fra Toy Story. Selvom der sikker er mange voksne der forbinder Disney med andre figurer, så vokser en ny generation af Disney fans op med nye helte og skurke.

Maleficent-Merida1Det bringer os til udgivelse af Disney Infinity 2.0 der udkommer i efteråret. Her er der et endnu større fokus på helte og skurke da undertitlen er Marvel Super Heroes. Dermed bliver det figurer der stammer fra The Avengers, SpiderMan og Guardian of the Galaxy. Der kommer også figurer der ikke er super helte eller skurke. Faktisk kommer både Anders And, Merida og Maleficent i det som Disney kalder bølge 2. Bølge 1 bliver Marvel i forbindelse med udgivelsen sidst i september og bølge 2 starter i begyndelsen af november. Kan du ikke vente så længe så kan alle dine eksisterende figurer anvendes i Disney Inifnity 2.0’s Toy Box.

Toy Box svarer til at vælte alt dit legetøj ud på gulvet og så begynde at kombinerer det til din helt egen fantasiverden. Personligt synes jeg der her har været for stor afstand mellem historien delen (Play Sets) og Toy Box. Play Sets har med det enkle gameplay henvendt sig til de yngre fans mens Toy Box har krævet en forståelse og tålmodighed som findes hos en noget ældre målgruppe. Denne afstand har Disney reduceret ved at lave flere præfabrikerede elementer med indbygget logik. Det kunne f.eks. være et racerløb hvor start, slut og omgange er lavet for dig, så du skal lave banen og omgivelserne. Det svarer til forskellen mellem et blankt stykke papir og en malebog. Nu kan de yngre anvende skabelonerne så de kan lave deres egen ting, indtil de synes der skal bygges med frihånd på et blankt stykke papir. Muligheden for at bygge indendørs områder skulle også give erfarne Toy Box brugere helt nye muligheder.

DI2SkillTreePlay Sets er også udvidet så de bedre matcher de forskellige figurers evner. Ud over den fysiske repræsentation i det første Infinity, så var der ikke den store forskel på at spille med de forskellige figurer. Nu er der lavet et point system, hvor de opsparede point kan anvendes til at udbygge din figurs evner (Skill Tree). Du skal fortage valg undervejs da der samlet kun er nok point til 75% af de evner en figur kan opnå. Dermed kan to der begge har f.eks. SpiderMan have to vidt forskellige figurer. Alle de eksisterende figurer har også fået evner du skal opbygge, når de anvendes i Infinity 2.0.

Det er også blevet lidt vanskeligere at kommen igennem historien da du ikke bare starter fra seneste kontrolpunkt hvis din figur bliver slået ud. Nu kan du ikke anvende figuren før en fastsat afkølingsperiode er overstået. Det skal nok give en mere forsigtigt og udforskende spillestil. Noget som jeg har savnet er mulighed for at benytte figurer fra én verden i en verden de ikke hører til. Dette bliver nu muligt, så du kan tage Iron Man med til The Avengers sammen med Thor. Sidste år var Disney meget insisterende på, at det eneste sted figurerne kunne spille sammen var i Toy Box. Jeg er glad for at dette skift af politik også selvom det kun gælder udvalgte figurer.

TowerDefenseDer bliver også forskellige minispil som f.eks. tower defense spillet med Asgård tema. De forskellige Play Sets er meget større bl.a. for at kunne tilgodese figurer der kan flyve og svæve. Hulk bliver også spænende fordi han er en rigtigt brawler figur der også kan klatre op af bygninger. Samlet set er der adskillige forbedringer jeg ser meget frem til når Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes lander i butikkerne sidst i september.