Disney Infinity Marvel Super Heroes (2.0)  har været en af mine vanskeligste anmeldelser. Ikke på grund af spillet men fordi jeg, meget naivt, besluttede mig for at søge professionel hjælp hos Macro der hver morgen vælger superhelte trøje til børnehaven. Han er måske lige det yngste for et spil der har en PEGI 7 mærkning og som også vil fange et publikum op til 12-13 år. Det er ingen skam at være ældre specielt hvis du bruger Toy Box.

di2 01Disney Interactive har gennem PR Nordic stillet både et Avengers starter sæt samt Guardians of the Galaxy og Spider Man udvidelserne til rådighed. Når først de enkelte figurer er ude af pakningen så starter den første lille prøve. Du skal nemlig korrekt kunne identificere hvilke figurer der passer til hvilken verden. Det kaldes et Play Set. Hver verden er repræsenteret med sin egen skulptur og det er den som afgør hvilken af de andre figurer der så passer ind. I forgængeren var det overhovedet ikke muligt at anvende figurer fra et Play Set i et andet. I V2.0 kan en række af figurerne anvendes i andre Play Set. Iron Man og Nova kan anvendes i alle, Hulk kan anvendes i Avengers og Spider Man mens Rocket Racoon kan anvendes i Avengers og Guardian of the Galaxies.

di2 02Når du har samlet alle 10 mønter i en verden så kan den figur der er afbilledet på mønten anvendes i Play Set’et. Så kan Iron Man, som her, flyve rundt i Guardian of the Galaxy universet. Det med at figurer kan flyve er også helt nyt. Ikke nok med at der er figurer der kan flyve, du har f.eks. også den flyvende bil fra S.H.I.E.L.D. Den kan du så bruge til at flyve rundt i New York og hvad er mere naturligt end en tur til Frihedsgudinden. Min favorit figur er Thor som selvfølgelig også kan flyve. Jeg bliver helt varm om hjertet når jeg med Thor laver et tønderul og tænker på Firefox som gjorde denne manøvre berømt.

di2 04Det er stadig en helt fantastisk god idé at have legetøj hvor du både har det fysisk og som elektroniske modeller i en verden med faste opgaver., Har du behov for at sætte Disney Infinity i bås så er det en adventure brawler hvor du med nogle enkle tastetryk kan skyde og smaske fjender for at redde verden fra alskens ondskab. Hvis du ikke synes at der er nok mulighed i spillet så tager du bare figuren med i den virkelige verden hvor du så kan bruge din fantasi til at gøre lige det du har lyst til.

di2 05Hvis du er lidt ældre end Marco så vil du også nyde at de enkelte figurer også har fået mange nye færdigheder. De forskellige færdigheder giver for eksempel mere livsenergi eller et kraftigere og meget mere spektakulært angreb. Det er en evne der skal lades op og ud over at kunne flyve så er jeg vild med Thors Hammer angrebet der også lyder fantastisk. Den synes jeg lige vil skal tage igen.

Da jeg anmeldte det første Disney Infinity så var det min opfattelse at der var for stort et spænd mellem Play Sets og Toy Box hvor du kunne bygge dine helt egne ting. Det er blevet meget bedre både fordi Play Set har fået mere indhold og fordi Toy Box har fået hjælpeværktøjer så du hurtigere kan komme i gang. Vil du gerne lave dit eget racerspil så kan du let vælge dette som tema og så finde de biler du gerne vil bruge. Alle kan uden den store indsats komme i gang og lavet noget som fungerer.  Er du typen som hellere vil lave dine egne ting i stedet for at bruge de færdige skabeloner så er Toy Box som en virtuel kasse med legetøj du hælder ud på gulvet. Det helt nye er mulighed for at lave indendørsområder og binde flere områder sammen. Jeg holder mig til at drøne rundt med Mickey på en racerbane.

di2 06De figurer du har den forrige udgave kan anvendes i Toy Box. Alle disse figurer har også fået evner som kan opgraderes. Vokser træerne ind i himlen? Ja det er faktisk meget tæt på. Da spillet udgives på alle platform så er det eneste jeg kan finde af anke at drawn distance, altså hvor langt væk ting kan tegnes. Jeg ved godt at Avengers og SpiderMan begge foregår i New York selvom jeg synes de minder lidt for meget om hinanden. Her er Guardians of the Galaxy fuldstændig anderledes.

Disney Infininy lover uendelig leg og Disney Infinity 2.0 leverer varen. Det er familieunderholdning for en bred aldersgruppe. De nye minispil er underholdende og der er timer, dage og ugers underholdning i Toy Box. Avalanche Studios cementerer med Disney Infinity Marvel Super Heroes deres velfortjente plads i børneværelset.

di2 03Om jeg fik spil og Play Sets fra Marco? Nej selvom jeg selv er et stort legebarn så har jeg ikke tænkt mig at sove med figurerne. Sådan en fan kan ingen konkurrere med.