Sigge og Maria fra DR’s Ultra Gaming har meldt deres ankomst til årets udgave af Gamebox Festival, hvor de bliver værter på netop Ultra Gamings stand. Her venter således interagerende shows, sjove formater og konkurrencer anført af den populære duo kendt fra DR’s store gaming-univers. Gamebox Festival finder sted i MCH Messecenter Herning 26.-28. maj 2023.

DR’s Ultra Gaming bevæger sig for første gang nogensinde væk fra skærmen, når gaming-universet i fysisk form rykker ind på årets udgave af Danmarks største gaming-festival, Gamebox Festival. Og der bliver nok at gå på opdagelse i for de besøgende, når de indfinder sig i Ultra Gamings stand.

– De kan glæde sig til at møde både Sigge og Maria i en liveudgave af Ultra Gaming, som de kender det fra skærmen. Det bliver en god blanding af battles, udfordringer og skøre indslag i bedste Ultra Gaming-stil. Sigge og Maria inviterer også børn op på scenen til at dyste mod dem i forskellige spil, og måske kigger andre gæster af programmet også forbi scenen i Ultra Gaming-området, teaser senior projektleder i DR Salg Thit Dyreberg Haldrup og fortsætter:

– Der bliver mulighed for at vinde helt unikke Ultra Gaming-præmier hver dag, og Sigge og Maria stiller også op til meet and greet. I Ultra Gaming-området kan gæsterne også hænge ud imellem de forskellige shows og se nogle af de gamle programmer.

Hun fortæller videre, at det ligger DR meget på sinde at møde sine forskellige målgrupper i virkeligheden, og at Gamebox Festival er et særdeles oplagt sted at møde de børn, der følger med i Ultra Gaming.

Et samlet og trygt univers
I det hele taget har gaming højeste prioritet i DR, og det er der flere gode grunde til.

– Gaming er utrolig vigtigt for DR at lave indhold om og at gøre målgruppen klogere på. Vi ved, at 80% af alle danske børn i alderen 12-14 år gamer på daglig basis, og at hvert femte barn spiller to timer eller mere, konstaterer Katrine Klauman, der er redaktør for Ultra Gaming i DR B&U, og fortæller lidt om baggrunden for Ultra Gaming:

– Hele idéen er at tilbyde vores målgruppe et samlet og trygt univers, der gennem høj udkommefrekvens, brugerinddragelse og relevans rammer målgruppen 360 grader. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi kan være med på landets største gaming-festival, hvor vores brugere kan møde hinanden og universet i virkeligheden.

DR bruger også Ultra Gaming til at gøre målgruppen opmærksom på nye serier, som vurderes relevante – eksempelvis en dokumentarserie om esport eller en kampagne, der gør de unge mennesker klogere på VFX-teknologi eller fake news. Gamebox Festival 2023 finder sted 26.-28. maj i MCH Messecenter Herning.

DR’s Ultra Gaming

  • Et af de største drenge-communities på YouTube med 1,7 mio. visninger om måneden, eller hvad der svarer til omkring 100.000 timer.
  • 644 videoer publiceret over 3,5 år.
  • 75 millioner samlede visninger.
  • 70.000 subscribers.

377.000 samlede interaktioner/kommentarer.