Epic Mickey 2 – Sammenhold gør Stærk sender Oswald den Heldige Kanin og Mickey ud på nye eventyr i Ødeland. Denne gang bliver det ikke bare en oplevelse forbehold ejere med en Nintendo, også alle med Xbox og PlayStation kan tage på tur. Jeg har spillet PlayStation versionen både med traditionel kontroller og med Move. Det har været sjovt.

Boos kamp

Epic Mickey 2 er et platformsspil som foregår i Ødeland. Det er der hvor alle de Toons, altså tegneseriefigurer, som ikke er så kendte findes. Sidste gang ville den onde doktor overtage verdensherredømmet og de planer fik Mickey spoleret. Nu er der igen bud efter den lille mus, som denne gang også får hjælp af Oswald. Det er også en af ændringer hvor du nu kan spille co-op i splitscreen. Dermed har forældre eller søskende mulighed for at nyde historien sammen.

Der er også flere andre ændringer, som jeg også tidligere har talt med produceren Warren Spector om. Figurerne taler denne gang, også på dansk, og det var noget som Warren mente skulle have været med fra starten. Der er også flere sange gennem historien hvor vi tidligere har set den store intro sang fra den gode doktor. Det passer godt til Disney stilen og jeg er overrasket over at det ikke tidligere er blevet en del af deres spil. Epic Mickey 2 Sammenhold gør Stærk er lige dele en traditionel Disney historie og lige dele et platformsspil.  Det er også et af de længste singleplayer oplevelser jeg længe har spillet.

Find vej med kortet

Du har først og fremmest et velfungerende platformspil hvor det meste af historien foregår i 3D mens der er mindre områder som er helt klassiske 2D. Hele 3D verdenen er de forskellige områder i Ødeland hvor der også er masser af Toons som du kan tale med. De har alle en lille historien og mange har også en opgave eller side quest, om du vil. Der er også masser af ting som skal samles. Det er helt op til dig selv hvor meget du gider at løbe rundt på den enkelte bane for at finde skitser fra spillet som kan låses op eller om du vil går efter blot at løse de opgaver som er en del af hovedhistorien. Det bærende element i hele spillet er Mickey’s pensel som enten kan male eller fortynde, og Oswalds fjernbetjening som kan kontrollerer elektriske apparater.

2D Action

Det første spil i serien blev alene udgivet til Nintendo Wii. Hvis du har en Wii så giver styring sig selv og det samme er tilfældet med Xbox. Spiller du på PlayStaion vælger du selv om det skal være med bevægelses kontrolleren Move eller den helt almindelige Sixaxis. Jeg synes det fungerer bedst hvis du anvender Move. Det er selvfølgelig en smagssag. Selvom kamera er meget forbedret og du denne gang har muligheden for selv at vælge, så sker det stadig at du har en lidt underlig kameraføring. Ellers er der ikke meget at komme efter for Junction Point har luget de åbenlyse fejl væk og resten er mest i spørgsmål om præference.

Det samme gør sig gældende for selv udførelsen af platformsdels. I starten kan det virker lidt frustrerende at der ikke er mere hjælp. Det er nu engang et designvalg. Du kan vælge at bruge kortet for at se de vigtige milepæle. Lyt efter had Gus fortæller og led efter ham, så kommer du let videre og løser de mange forskellige opgaver som dukker op. 2D platforms delen er også underholdende og gennem historien får du får også forklaringen på hvorfor områder ser ud som de gør. De aflagte ting bliver smidt ud og lander i Ødeland hvor de udgør de mange varierede miljøer.

Ødeland biografen

Den kunstige intelligens, eller AI, er ikke den bedste. Du vil opleve at Oswald ikke altid kan finde vej til dig eller at han ikke når at genoplive dig hvis du skulle dø. Derfor får du også den bedste oplevelse hvis du spiller sammen med anden. Når jeg har fat i kritikken synes jeg også at der kunne være flere områder som enten kan males eller fortyndes. Epic Mickey 2 Sammenhold gær Stærk er også profileret på de mange valg du skal foretage. Jeg synes ikke der er tydeligt nok hvor dine valg påvirker historien og hvad konsekvensen er.

Epic Mickey 2 Sammenhold gør Stærk lever op til mine forventeringer fra Disney om fortællekunst og kvalitet. Det er for en gangs skyld en oplevelse som du ikke kan spille igennem på en eftermiddag, samtidig med at der er masser af variation. Selvom Mickey nok ikke er den Disney figur som er den mest elsket i Danmark, så er Epic Mickey 2 Sammenhold gør Stærk et underholdende platformsspil med en god historie. Derfor kvitterer jeg med et velfortjent firtal. God fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på PlayStation 3 og leveret af PR Nordic [/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMcLaren 12C GT Can-Am Edition
Næste indlægHitman rammer Danmark som det første land i verden
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
epic-mickey-2-sammenhold-gor-staerkEpic Mickey 2 Sammenhold gør Stærk lever op til mine forventeringer fra Disney om fortællekunst og kvalitet. Det er for en gangs skyld en oplevelse som du ikke kan spille igennem på en eftermiddag, samtidig med at der er masser af variation. Selvom Mickey nok ikke er den Disney figur som er den mest elsket i Danmark, så er Epic Mickey 2 Sammenhold gør Stærk et underholdende platformsspil med en god historie. Derfor kvitterer jeg med et velfortjent firtal.