Når jeg bygger en PC så er det sidste jeg tænker på lydkortet. Alle bundkort har i dag en eller anden form for lydkort integreret og så længe der er de sædvanlige jackstik til mit headset så er jeg godt tilfreds. Nu tænker jeg at det ville være fedt med bedre lyd og i stedet for at splitte min rig ad så har jeg kigget på eksterne lydkort som EPOS|SENNHEISER GSX 300 som er en del af Sennheiser.

EPOS | SENNHEISER GSX 300 findes i en hvid og en sort udgave som teknisk set er nøjagtigt ens. Det er et USB tilsluttet eksternt lydkort som ud over den sædvanlige stereo lyd også kan lave en virtuel 7.1 surround sound. Den lille enhed indeholder en DAC (Digital til Analog Converter) der omsætter det digitale signal til lys i hovedtelefonerne. GSX 300 er robust og godt afskærmet så du reducerer forstyrrelser når signalet skabes. Har vi ikke alle haft svært ved at høre en medspiller i chat fordi det har brummet eller på anden måde lydt mærkeligt? Jeg har.

Det fede ved EPOS|SENNHEISER GSX 300 er at du kan beholde dit headset. Det er uanset om det anvender et jackstik til både mikrofon og højtaler eller om lyd er splittet i to forskellige stik. Har du et stik anvender du alene stikket til headset og har dit headset to stik så skal du selvfølgelig bruge begge tilslutninger. Super nemt at arbejde med. USB kablet er ikke det længste men da jeg har USB i min monitor så kan jeg let tilslutte så det ser elegant ud. Så er jeg klar til at give nyt liv til mine Sennheiser GSP 600 hovedtelefoner.

Den store knap er volumen mens den lidt mindre knap enten kan skifte mellem almindelig 2.0 og 7.1 lyd eller anvendes til skifte mellem 3 forskellige lydindstillinger. Du vælger opsætningen gennem app’en EPOS Gaming Suite hvor du også finder en equalizer funktion. Der findes nogle foruddefinerede indstillinger som du kan tage udgangspunkts i. Det er alt sammen velfungerende i et dejligt stilrent design. Det gælder både app’en og selve GSX 300.

Teknisk set så understøttes 24 bit / 96 kHz stereo mens den virtuelle surround sound anvender 16 bit / 48 kHz hvilket er en smule bedre end en standard audio CD. Det kaldes en Redbook CD og teknisk er de 16 bit / 44 kHz. Da alt dette er software så har Sennheiser en plan om at forbedre dette i fremtidige opdateringer. Alt dette teknik er også fint men virker det? Ja det gør det. Der er selvfølgelig forskel på spil og samlet set så oplever jeg at GSX 300 giver nyt til liv til mine eksisterende hovedtelefoner.

EPOS | SENNHEISER GSX 3000 er en glimrende måde at give en laptop en meget bedre lyd eller give dine eksisterende hovedtelefoner et løft. Listeprisen er 649,- så prismæssigt ligger det på vippen til om det bedre kan betale sig at købet et helt nyt headset med indbygget DAC eller som du er så tilfreds med dit eksisterende headset at det alene skal have et teknisk løft. Valget er dit.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFairy Tail er ude nu
Næste indlægNy trailer til EA SPORTS UFC 4
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.