MI5 Communication inviterede til Bethesda’s præsentation af ZeniMax Online Studios’s kommende udvidelse til Elder Scrolls Online som kaldes Elsweyr. Faktisk er der lige nu en Elsweyr Prologue Quest ud hvor du skal til Khajiiti hjemstavnen. Den helt specielle anledning er selvfølgelig at ESO i år fylder 25 år. Den store fejring bliver med Elsweyr som kommer 5. juni i år. Det er ikke nogen hemmelighed at der denne gang kommer drager. Det er en stor del af den historie der fortælles i ESO. Derfor har det længe været et stort ønske at få lige disse skabninger med i spiluniverset.

Når man har så meget indhold som ZeniMax Online Studios har til ESO så er det ingen sag at holde fanskaren underholdt. De skiftende også for en par sæsoner siden model. De skrottede den traditionelle model hvor hver udvidelse kræver at du har alt det foregående indhold. Nu får du med hvert nyt kapitel samtidig hele ESO grundspillet. Dermed kan du fint hoppe med på dragerne i Elsweyr uden at have noget andet. Du bliver heller ikke tvunget gennem kampagnen men kan springe direkte ind i de nye områder med drager og kattemenneskene Khajiiti. Det er super lækkert, specielt hvis du ikke har været med fra starten. Du kan så vælge at anskaffe de andre udvidelser bagefter i den orden du ønsker. Det er rigtigt godt tænkt.

Det stopper ikke der. I Elsweyr tilføjes en ny klasse: Necromancer. Har du spillet nogle af de andre klasser til maksimalt level så har du også brugt tid på at skaffe en række specielle quest som giver dig nye færdigheder. Dem kan du tage med over i den nye klasse, uden at skulle gå gennem det samme grind endnu engang. Du får det selvfølgelig ikke gratis og du skal også have haft det gennemført på en tidligere karakter. At andet lige så er det et godt system der gør det meget mere tilgængeligt at komme i gang med en ny klasse. Uanset om du fremover ønsker at anvende den som main. Necromancer er godt tænkt. Et NPC eller mobs lig kan flere som er necromancer animere, Hvert lig kan bruges af flere. De animerede af dine som dør er det kun dig som kan re-animere. Så der blive ikke noget med at stjæle fra hinanden. Smart.

Noget som også er blevet forbedret er tutorial eller træningen i spilmekanik som jeg vil anbefale at du starter med. Den var tidligere forholdsvis kort og ikke helt dækkende for de mange forskellige ting du kan foretage dig i ESO universet. Nu kommer det meget bredere rundt. Jeg kørt træningen og fortsatte med historie questene gennem de 4 timer jeg spillede Elsweyr. Det er stadig et stykke tid siden jeg spillede sidst og det på ingen måde er spildt, så hyggede jeg mig gevaldigt med at få genopfrisket hele spilmekanik og styring.

Der er så meget at forstå og lave. Det som ny kan være meget svært at finde hoved og hale i det hele. Derfor er guild (eller klan) systemet også blevet forbedret. Guilds kan nu i mere detalje fortælle at de er åbne for nye medlemmer og hvad for en type af guild de er. Der er mange som er rene PvE guild hvor det primært at questing delen som er drivende. Der er også guild som har et PvP fokus og helt andre som går op i historiefortællingen og de mange sagn som er en del af ESO. Så er det bare at kigge og så finde en guild som passer det det som du synes er spændende at spille.

Hver gang jeg har sat mig ned med ESO så har det givet blod på tanden til at spille mere. Det er en utrolig detaljeret verden med masser af variation. Det er også rigtigt open world så du kan rejse hen lige hvor du vil. Der er ikke noget med at du skal have låst op for de ene eller det andet. Nej du pakker bare rygsækken og begiver dig afsted ud i den store verden af Tamriel. Der er nok at opleve.

Hardcore spillerene efterlyst et nyt og højre level cap. Her var Creative Director Rich Lambert klar i mælet. Der er ingen aktuelle planer om at hæve level-cappet. Der er fundet en balance mellem de mange forskellige systemer som er indbyrdes forbundet der styres af level. Hæves cappet skulle alle disse gennemgås alene for at kunne have et højere tal i en stat. Deres tilgang er mere at have masser af indhold og quest som kan spilles uden at det bliver et konstant ræs mod et tal. Det kan jeg godt følge, for den eneste grund til at jage et level er for at kunne spille en speciel quest eller noget tilsvarende.

Der er ikke tvivl om at Elsweyr er endnu en solid udvidelse til Elder Scrolls Online. Jeg synes at ZeniMax Online Studios har fundet en rigtig god model for både at trække nye spillere til, samtidig med at der også kommer mere at fordybe sig i for de mere hardcore ESO gamere.

Jeg glæder mig både til drager og til Khajitierne. Nå ja og til at spille Neromancer. Men pas lige på med at animere de døde inde i en by. Så bliver det sat en dusør på dit hoved.