De arbejder med noget af den mest avancerede teknologi inden for spilverdenen, de har netop indsamlet 875.000 kroner fra deres fans og de er ved at genskabe nogle af de vigtigste begivenheder i USAs historie som computerspil – nåja, og så bor de i Grenaa

Det er nok de færreste, der ville gætte på Grenaa, som hjemstedet for den hidtil mest præcise genskabelse af den amerikanske borgerkrig. Men hvad der startede som et hobby-projekt for et par år siden har nu vokset sig så stort, at der vækker international opmærksomhed nok til, at fans verden over har valgt at investere tæt på én million kroner til projektet via crowdfunding-sitet Kickstarter.

’War of Rights’ hedder spillet, hvor man bliver hældt i støvlerne på enten en Nord- eller Sydstatssoldat, og herefter kan opleve de drabelige slag set gennem soldatens øjne. Målet er at skabe den mest autentiske gengivelse af den amerikanske borgerkrig hidtil. Så der er både udsigt til forladergeværer og udfordringer med at gå i formation med de andre spillere,

Firmaet bag spillet hedder Campfire Games, og de har med base i Grenaa formået at samlet et internationalt hold af computerekvilibrister og historiske eksperter, der har løftet hobbyprojektet op på et niveau, hvor fans har været villige til at støtte spillet med næsten en million kroner.

Ifølge Emil Alexander Hansen fra Campfire Games er det netop den historiske autenticitet, som har gjort projektet muligt. “Når vi lægger meget vægt på historisk præcision, som vi gør i ’War of Rights’, så har det været en afgørende faktor for, at spillere gerne ville ligge penge i projektet,” forklarer han. “Og det har nu givet os mulighed for holde fast i de folk, som har været med på projektet, så jeg er rigtig spændt på at se projektet for alvor tage fart i løbet af de næste måneder.”

De to danske bagmænd bag projektet, Emil Alexander Hansen og Mads Støjko Larsen har begge en fortid på den Grenaa-baserede uddannelse i 3D-grafik, 3D College. Efter endt uddannelse indgik de i et samarbejde med The Ranch- en lokal inkubator for spiludviklere. Et samarbejde som ifølge Emil Alexander Hansen har spillet en stor rolle for spillet. “Der er folk som hjælper os med alt fra papirarbejdet og vores forretningsudvikling til det, at der bliver arrangeret ture til spilevents rundt omkring i verden. Jeg var eksempelvis til Game Connection i Paris, hvor jeg fik en masse værdifuld input fra mulige investorer og andre spiludviklere.”

’War of Rights’ repræsenterer også en stor sejr for spiludvikler-miljøet i Grenaa. I de seneste år har spiluddannelserne i byen, der også tæller spilgymnasiet Game College, den videregående uddannelse Dania Games og inkubationsmiljøet The Ranch, kæmpet for at opbygge et komplet økosystem for spiludviklere i byen. Og med ’War of Rights’ succesfulde Kickstarterindsamling er der for alvor udsigt til, at det lykkedes.

”Kickstarter-succesen er et klart eksempel på, at vores årelange fokus på at gøre talentfulde studerende til succesfulde iværksættere bærer frugt,” fortæller specialkonsulent hos Dania Games, Mikkel Fledelius Jensen. ”Og det passer utrolig godt sammen med, at vi netop er ved at have et helt nyt inkubationsmiljø klart til de lokale spiludviklere, som er blevet til virkelighed gennem lokale investeringer – og regional opbakning.”

Endnu mangler Grenaa dog at ramme den store kommercielle succes, men det håber Campfire Games også at kunne lave om på, når ’War of Rights’ rammer det internationale spilmarked i 2016.

Du kan læse mere om spillet på warofrights.com, hvor der også er adgang til billedmateriale og videoklip.