Så kan vi vise de første billeder af en rigtig PlayStation 5 og den nye DualSense kontroller. Desuden har vi nogle minutters gameplay fra Astro’s Playroom som kommer forud installeret på PlayStation5. Det er lidt fra banen Køligkøbing eller Cooling Springs som den hedder på engelsk.

Nedenfor finder du hele billedserien og under kommer vi med vores første indtryk. Du kan få billederne i stor størrelse ved at højre klikke og vælg åbn i nyt vindue på din browser.

Jeg synes det vigtigske ved en konsol er kontrolleren. Hvordan er ergonomien? Hvad findes der af funktioner? Og hvad ser der ud til at være af nyt. Jeg har for sjovs skyld vist den nye PlayStation 5 kontroller som kaldes DualSense sammen med den DualShock fra PlayStation 4 og en Xbox One kontroller. Jeg bruger Xbox kontrolleren til PC blot fordi når mange af de ting vi prøver i tidlige udgaver har en velfungerende key binding til denne. DualSense synes jeg har fået et endnu bedre design. De lidt længere arme gør at også min lillefinger hviler komfortabelt. Den er ru på undersiden så du har et godt greb. Hvis du kigger efter så er det ru lavet med de så karakteristiske cirkel, trekant, firkant og kryds. Det er super småt og næsten ikke til at se. Sjov detalje. Jeg har altid være tilfreds med det symmetriske design på PlayStation kontrollerne primært fordi spil jeg mest spiller benytter begge analogpinde. L1/L2/R1/R2 er blevet en smule større og væk er også det mellemstykke med knapperne på samme side. Der er stadig 3,5mm jakcstik til headset og som noget nyt en mute knap til mikrofonen og USB-C til at lade. Meget af den nye funktionalitet er alt det du ikke kan se. Det kommer vi med i en anden runde. Astro’s Playroom som er forud installeret giver dig en super oplevelse af hvordan de forskellige funktioner giver en mere indlevende oplevelse end tidligere. Vi har video her under.

Selve konsollen er der ikke så meget at sige omkring. Den er, som du kan se på billederne, længere og højere end en PlayStation 4 Pro. Det er rigtigt at den virker stor. Der er lidt optisk bedrag i det, på grund af formen.  Nu snyder det lidt på grund af perspektivet så det giver en bedre fornemmelse når du ser billederne hvor PS4 Pro er skiftet med PS5. I min opstilling passer det bedst med at PS5 ligger ned. Den er ikke helt så dyb som PS4 Pro så den flugter bedre med forkanten af hylden i min opstilling. Her bruger du også foden og der er en fin vejledning til hvordan du placerer den. Skal du have PlayStation 5 lodret så er der en lille skrue som fastgør holderen. Der er en USB-C og USB-A port på forsiden og to USB-A porte, HDMI, RJ45 netværksstik og standard strømstik på bagsiden. De hvide skjold er matte mens den sorte del er højglans. Du kan se masser af reflekser i de billeder jeg har taget på mit kontor. Den lille dongle som sider i USB-C er til mit SteelSeries Arctis 1 Wireless headset. Jeg har også min Nacon Revolution Pro 2 kontroller tilsluttet som passer godt til Warzone (blandt andet) med de ekstra knapper under bunden. Den 3D printede facehugger måtte desværre ikke ligge i hovedhøjde for fruen så den er nu placeret på en hylde hun ikke kan se ind på. Mine figurer skal lige have en omgang dobbeltklæbende tape men det er også den største udfordring jeg har haft med selve PlayStation 5 konsollen. Følg med som vi dækker mere frem mod udgivelsen i Danmark.