Børn skal kunne færdes trygt og sikkert og med respekt for deres rettigheder, når de bevæger sig rundt på internettet. Det ligger UNICEF Danmark dybt på sinde, og derfor er organisationen blandt deltagerne i paneldebatten All Right Online på Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning 22.-24. april.

Ifølge Cecilia Decara, national chef i UNICEF Danmark, er der stort behov for at tale om børns rettigheder online. Pressefoto

Danmarks største gamingevent, Gamebox Festival, der udspiller sig for første gang i MCH Messecenter Herning 22.-24. april, er ikke blot sjov og ballade bag skærmene og et slaraffenland af gadgets og ny teknologi. Festivalen sætter også fokus på nogle anderledes alvorlige sider af gamingkulturen – eksempelvis med paneldebatten All Right Online, der zoomer ind på børns rettigheder online. UNICEF Danmark er blandt deltagerne, og hér glæder man sig over, at den slags også er en del af Gamebox Festival:

– Det er dejligt, at Gamebox Festival med denne talk sætter fokus på børns rettigheder online. Festivalen er et godt sted at række ud til både børn og voksne og sætte spot på noget af det, som kan være svært online, men som vi simpelthen er nødt til at forholde os til. I UNICEF Danmark glæder vi os meget til debatten – den er vigtig, konstaterer Cecilia Decara, national chef i UNICEF Danmark, og uddyber:

– Vi har et stort arbejde foran os. At sikre børns rettigheder online er de voksnes ansvar, så vi skal have dem meget mere med og have dem til at sætte sig endnu mere ind i stoffet. Når der eksempelvis står, at et spil er gratis, er det jo ikke gratis – der skal betales med børnenes data, og der er også ofte mulighed for at gennemføre mikrotransaktioner i spillet, som kan minde om gambling. Den forståelse mangler hos de voksne. Det er vigtigt, at børn bliver klædt bedre på, så de kan undgå at blive snydt, lyder det fra Cecilia Decara, der hæfter sig ved, at sagen har momentum i øjeblikket, hvor politikerne i højere grad er kommet på banen.

Forældreskole og politisk stormøde
Paneldebatten All Right Online arrangeres af Esport Danmark og byder desuden på indlæg fra ambassadør for Lenovo Danmark Munni Chowdhury, skuespiller og Twitch-streamer Jens “Wonderbai” Sætter-Lassen, Claus Agergaard fra Agergaard Management samt repræsentanter fra FN’s Børneresolution.

All Right Online er én af syv talks i sporet Gamerkultur & Fællesskaber, der undersøger subkulturer, fællesskaber og foreningers roller i gaming. En anden er det esportspolitiske stormøde med repræsentanter fra DIF, DGI, Esport Danmark og det danske folketing, der alle er afgørende stemmer i debatten om fremtidens esportslandsskab i Danmark.

Derudover byder det store Talks-program på de to spor Forældreskolen og Mennesker i gaming – førstnævnte både underviser, udfordrer og underholder forældre, der er bekymrede for deres børns gaming, mens sidstnævnte blandt meget andet byder på et møde med tre Astralis-stjerner. Se det samlede Talks-program hér.

Hos Gamebox Festival glæder man sig over festivalens alsidighed:

– Vi er rigtig glade for, at vi med de mange paneldebatter kommer hele vejen rundt om gaming og således også danner ramme om vigtige debatter og relevant vidensdeling, udtaler Nikolaj Pagh, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Gamebox Festival finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. april, og paneldebatten All Right Online udspiller sig 23. april.