Vi forlod vores gamer PC med et midlertidig grafikkort indtil et NVIDIA 1080 dukkede op. Det er så sket nu og dermed kan projektet gøres helt færdig. Samtidig er der sat ny kabinet blæser i så der kan komme cirkulation hvis der bliver behov for dette.

Valget af grafikkort blev et MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G, Dette kort er let overclocket og dermed har de i forskellige tests scoret blandt de højeste. Det primære var faktisk den kører med 2 blæsere og hele kølesystemet er lavet så det støjer mindst muligt. Det er købt hos https://computergrej.dk/ til 5.433 inkl. fragt. Du skal være opmærksom på at kortet skal bruge 2 PCIe strømstik, både et 6 pins (standard) og så et 8 pins. Så skifter du grafikkort skal du huske at undersøge om din strømforsyning har 8 pins stik.

På Cosair kablet er de 2 ekstra ben som giver 8 pins stikket løst, så du kan vælge om det skal bruges eller ej. Der er ikke det store hokus pokus med at monterer det. Husk at klikke låsen i PCI modulet fast og husk at kortet skal sidde i en PCIe 3.0 x16. Det kan du se i manualen på dit bundkort hvilke slots der er 3.0 x16. Det er ikke fordi det så ikke virker hvis ikke benytter x16 slottet, du får bare ikke den fulde ydelse.

Jeg satte også en ny blæser i kabinettet. Standardstørrelsen på denne blæser er 120 mm. Der findes masser og jeg valgte den ikke speciel kønne Noctua NF-P12 PWM Silent Case Fan som jeg købte hos https://webdanes.dk/ til 180 kr. Den er lydløs og kan styres direkte af bundkortet som system blæser 1. Typisk er forskellen på de mere lydløse antallet af skovlblade. Jo flere jo mere lydløs. Det skulle have været en blæser med røde LEDs men her valgte jeg funktion (lydløs) over udseende.

 

Når jeg var igang med at tilpasse det sidste, så hentede jeg driver til at kunne anvende PlayStation 4’s DualShock 4 kontroller. Den kaldes DS4Windows og du kan hente den gratis her: http://ds4windows.com/ Du kan anvende den både med BlueTooth og med kabel til en USB port. Nu jeg havde gået gennem besværet for at få et trådløst modul monteret inkl. fine antenner, skulle det selvfølgelig være trådløst. Det er helt enkelt at sætte op. Du installerer driveren og når du tænder en kontroller som vist så parres den op mod pc’en. Du kan så med DS4Windows tilpasse kontrolleren til din smag eller benytte et af de mange standard opsæt.

 

Så er vi klar til 2017 og når der kommer mere gang i VR så er vi også klar til dette. Jeg synes det er fint med den mange benchmark produkter som spytter et tal ud. Det kræver så en del indsigt at vurdere dette tal. For at se min maskinens evner til at håndterer VR så hentede jeg Valves test program (SteamVR Performance Test). Der generer det stereoskopiske billede, hvilket bare betyder at den laver et billede til hvert øje, som om der var et VR headset tilsluttet. Så spyttes en vurdering ud. Hvis du ikke lige kan genkende billedet stå stammer det Portal Stories VR. Billedet viser reparation af en robotterne som er med i Portal 2.

Ud over VR så er det mindst lige så interessant hvordan det ser ud i et spil. Faktisk er det i spillet det betyder noget. Jeg anmeldte Resident Evil 7 på pc selvom det faktisk var et Xbox One udgivelse. Microsoft presser kraftigt på for at alle spil skal være Universal Windows Platform (UWP). Det betyder at det skal kunne afviklet på alle Windows platforme. Det betyder i praksis Windows 10 og Xbox One.


Der har været en del kritik af UWP da grænsefladerne er mere begrænsede end hvad de forskellige udviklere har brugt når der er kodet i f.eks. Steam. Det betyder at selvom spillet er lavet til Windows 10, så er den grafiske kvalitet dårligere end ved det tilsvarende udgivelsen til Steam. Det ser ud til at blive bedre for der er glimrende opsætninger i Resident Evil 7 som vist og redering ser flot ud. Der har tilsvarende også været problemer med cross play til andre platform. Bl.a. kunne man i Call of Duty kun spille mod andre som havde købt spillet på Windows Store men ikke mod dem som have købt det på Steam. Nå men vi følger udviklingen op opfordrer til at du helt orienterer dig om begrænsninger hvis du gerne vil købe spil som er UWP. Billedet ovenfor er fra UWP versionen af Resident Evil 7 og det synes jeg virker meget naturtro.