I denne uge har vi aflagt et besøg hos Danmarks velnok største spille festival – nemlig Game Scope. I hele 3 dage har programmet stået på events, workshops og muligheden for at afprøve spil fra diverse selvstændige udviklere. Efter et lille besøg som gæst, er det svært ikke at lade sig imponere af stemningen og gejsten for spil. Om man har en interesse for spil, stor eller lille, er der ingen tvivl, at man her finder et mekka der er værd at besøge.

Game Scope fandt sted i hjertet i Aalborg i Nordjylland. I bygningen Nordkraft var der bedækket med boder og stande med spil for enhver smag. Udviklere i alle aldre, stod klar med at vise deres hårde arbejde frem og lade gæsterne prøve. Spillene spændte bredt lige fra mindre arkade-agtige spil til virtual reality og i alle genre og størrelser. Det er sjældent man har set lignende arrangementer og det er skønt at der findes et event som dette.

Udover de mange ret så fede stande, er der også events og workshops alle dagene. Man har bla. kunne opleve Troldspejlet live med selveste spil guruen Jakob Stegelmann sammen med Troels Møller. Her snakkede de om hvad der skal til for anmelde spil. Deltagere kunne også indsende sine egne udviklede spil og få dem anmeldt under showet. Der var også workshops for dem der selv gik med en udvikler i maven og havde sulten til at lære mere om spiludvikling, hvilken indvirkning lyd har, marketing og meget mere. Hvis man nu var mere til retro-spil, var der også råd for det. Selveste BOZZ.DK havde en lang stand fyldt med retro konsoller. Selv den berygtede Nintendo Nes Mini kunne man prøve og endda købe, skulle man have penge der brændte i lommen.

På sidste dagen var der stor konkurrence da.! Med DM i spiludviklingen kunne man som enten enkelt eller i grupper, indsende sit spil her henover sommeren. Var man blandt de heldige, blev man udtaget til at deltage i konkurrencen hvor man så skulle give den gas i 4 timer med sit spil. En jury af dommere skulle bedømme og udnævne en vinder

Når man snakker om spil kan man ikke undlade eSport. En sportsgren der har taget til i fart de senere år og tiltrækker mange. Under Game Scope var der hele 2 turneringer. Den ene er FIFA 17 hvor vinderen fik hele 10.000 kr. Bagefter var der Hearthstone turnering som stadig er i gang indtil midnat i dag. Pengepræmien her er på 15.000 kr. Uha!

Der er vist ingen tvivl om at et arrangement som Game Scope kun kan vokse sig større og det er et event der virkelig fanger interessen. Er man en person der bare har en lille interesse for spil, er her stadig meget at opleve, prøve og lade sig inspirerer af. Vi håber at Game Scope vender tilbage til næste år og styrker spillenes placeringen i den Danske kultur.