Geeni LUX & PRISMA er pærer som du kan styre fra en app via Wi-Fi. Bygger du din egen PC så kigger du sikkert også på lys både i kassen og til mus og tastatur. Hvorfor ikke gå hele vejen og udskifte dine pærer til noget du kan styre?

Geeni er en serie af LED-pærer som du uden videre kan erstatte dine eksisterer glødelamper med. Vi har fået fingre i modellen LUX 1050 og PRISMA 1050. De er begge styret gennem en Wi-Fi forbindelse med en effekt på 10W i energiklasse A+. De 10W svarer til den gammeldags 75W glødelampe eller 1050 lumens. Det er faktisk ret meget lys. Så langt så godt. Hvem har efterhånden ikke skiftet traditionelle glødelamper ud med LED? Geeni serien kan så styres via en app på din smart phone eller via Amazons Alexa eller Google Home.

Kan du skiftet en pære så kan du også finde ud af at styre den med en app. Det er helt enkelt at finde dem du har installeret med app’en. Forskellen mellem LUX og PRISMA er at LUX alene har traditionel lys farve mens PRISMA kan have mange forskellige farver. Den farvende PRISMA er rigtig fin til mood lighting og det mere hyggeorienterede mens LUX tjener som traditionel belysning. Uanset om du har tænkt dig at anvende app’en på daglig basis eller ej, så er der en rigtigt genial ting med begge. Det er at du kan styre mætningen. Jeg har tit stået med en LED og synes den var enten for blå eller for gul. Med Geeni kan du vælge lige den glød der passer dig. Så skal en lampe være mere koldt blå og en anden mere varm gul, så kan du indstille det med app’en. Du kan og vælge lysstyrken så du ikke er tvunget til at holde den på de 1050 lux. Alene det er pengene værd.

App’en er helt enkelt hvor du vælger en konto tilknyttet din mail eller dit telefonnummer. Det er så du kan skifte enhed og huske indstillingen på de enkelte. Har du valgt farve og styrke så kan du tænde og slukke ved kontakten som du plejer. Det er selvfølgelig ikke det der er meningen men har du nogen som er lidt teknik forskrækkede så kan du anvende Geeni som helt almindelige pærer. Du kan gennem app’en vælge flere i samme gruppe så du let kan tænde og slukke for en hel sektion af hjemmets belysning. Der er mulighed for at sætte automatik op så der tændes og slukkes på bestemte tidspunkter. PRISMA kan selvfølgelig sætte til en hel række af effekter hvis der er fest eller bare til en dæmpet zen farve når du vil slappe af.

Har du Amazons Alexa eller Google Home kan du styre de enkelte lamper med dem. Jeg har prøvet med Alexa. Selvom det lige kræver at du tager en tur gennem Alexa app’en hvor du skal installere din ”Smart Home” enhed så er det let at bruge derefter. Du kan tænde og slukke med en enkelt kommando. Jeg synes det er rigtigt velfungerende. Det er vildt sjovt at sætte en gruppe op og så vælge en effekt til f.eks. en festlig lejlighed. Det eneste jeg kunne tænke mig var at der ud over 2,5GHz Wi-Fi også var understøttelse af 5GHz. Det er ikke nogen større udfordring selvom det er lidt underligt at et så nyt produkt ikke har muligheden.

Geeni LUX og PRISMA er eksempler på dagligdags produkter hvor teknik giver meget god mening. Selvom de ikke kan betegnes som billige, så er levetiden lang og energiforbruget lavt. For mig er mulighed for at kunne vælge lysstyrke og varme alle pengene værd.

Tak til PR Nordic for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSquare Enix E3 sammendrag
Næste indlægLås op for 2 nye figure i Mario Tennis Aces
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
geeni-lux-prisma-anmeldelseGeeni LUX og PRISMA er eksempler på dagligdags produkter hvor teknik giver meget god mening. Selvom de ikke kan betegnes som billige, så er levetiden lang og energiforbruget lavt. For mig er mulighed for at kunne vælge lysstyrke og varme alle pengene værd.