Dansk udviklede spil titler ser vi ikke for mange af desværre. Men nu er et nyt et landet, og vi er så heldige at have fået æren af at se nærmere på det med denne anmeldelse.

Glyph er et nyt Indie spil som er udviklet af danske Bolverk Games. Man har ikke hørt så meget til dem endnu, men de er et firma der er på vej op.

Hvis du syntes at Glyph ligner noget du har set før, så har du ret. Spillet startede faktisk ud som en VR titel som ligger på Steam endnu. Men nu har holdet bag spillet taget skridtet videre og lavet det som en titel til Nintendo Switch. Man plejer at gå fra normalt spil til VR, men denne gang er det prøvet den anden vej, og det virker bare.

Det er nemt at forklare hvad spillet er. For kort og godt, så er du en mekanisk skarabæ som skal samle artefakter ude i ørkenen. Lyder det simpelt? Det er det måske også, men spillet er så meget mere end simpelt.

Glyph har en fin tutorial som viser os hvor enkelt spillet er at gå i gang med. Og de scenarier man skal igennem, virker meget nemme at gå til. Og ja, det er de også. Men så stopper den også der.

For man finder hurtigt ud af, at spillet ikke er så simpelt som det ligger op til. For de mekanikker man lærer, dem får man virkeligt brug for. Det er nemlig ikke bare lige at gøre som der blev sagt.

Man skal til tider også være ret opfindsom eller præcis for at klare målet i banerne. Dette er måske ikke nytænkende, men det er meget underholdende. Man når dog nemt at blive frustreret for spillet er faktisk ret svært til tider.

Selvom det er en Indie titel vi har fingrene i her, skal man ikke tage fejl. Spillet er som sagt meget underholdende. Og den måde man har valgt at bygge det op på grafisk, er lige i skabet.

Man føler jo næsten man er sendt tilbage til det gode gamle Egypten. Spillet er jo ikke fuldt ud livligt. Men den måde man har lavet det, så er den stemning der skabes helt perfekt.

Spillet går for at være nemt at lære men svært at mestre. Og det må man sige at det er en spot on iagtagelse. Spillet er super nemt at komme i gang med, og man lærer hurtigt hvad man har af muligheder.

Men man bliver hurtigt pillet ned af den succes rate man har. For ret hurtigt når spillet går rigtigt i gang, så er det slet ikke nemt mere. Nu skal man jo til at stå på egne ben hvilket faktisk er svære end man regner med.

Det er normalt at et spil bliver svære når man kommer længere i det. Så det er jo bare som det skal være. Men det er rart at sidde med en titel der er så balanceret som Glyph er. Disse titler skal man lede lidt for at finde.

Glyph er en titel man ikke kan andet end at holde af. Den har alle de værdier man ønsker sig et spil af denne kaliber kan have. Vi håber at se mere af den slags fra Bolverk Games i fremtiden.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSe afsløringen: FIFA 21 announce Team of The Year
Næste indlægBlood of Zeus tema i Immortals Fenyx Rising
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
glyph-anmeldelseGlyph er en titel man ikke kan andet end at holde af. Den har alle de værdier man ønsker sig et spil af denne kaliber kan have. Vi håber at se mere af den slags fra Bolverk Games i fremtiden.