Sony er begyndt at udgive nogle af deres eksklusive PlayStation titler til PC. Her taler vi ikke blot om de tidseksklusive titler som udgives af tredjepart som f.eks. Deathloop fra Bethesda, men om udgivelser fra Sony’s egne studier. Senest er det så God of War fra 2018 som er udviklet af Sony Santa Monica.

God of War serien har primært været henlagt til græsk mytologi da Kratos var Athenas bøddel indtil han blev forrådt. Denne gang møder vi ham flere år efter han er flyttet nord på og denne gang bliver omdrejningspunktet nordiske guder og sagn. Vi følger Kratos, som Douglas Christopher Judge lægger stemme til, der sammen med sin søn Atreus, fabelagtigt spillet af Sunny Suljic, er på en tur for at opfylde Krato’s kone og Atreus mors sidste ønske. Hun vil gerne have spredt sin aske fra toppen af et massivt bjerg. De leder ikke efter konflikt, men der er ikke en eneste mytologisk skabning som ikke forsøger at slå dem ihjel på deres tur.

Det er helt klassisk hack’n’slash med masser af RPG-elementer kombineret med spændende karakterer og en historie som fænger fra starten. Jeg valgte at spille med kontroller. Mest fordi det er let og intuitivt. Du kan også vælge at anvende mus og tastatur hvilket jeg lige i denne sammenhæng ikke synes giver nogen særlig ekstra værdi. Du kan selv mappe funktioner til de taster du foretrækker, så der er muligheder for at tilpasse i det omfang du ønsker. Bare for at føje spot til skade så anvendte jeg en Xbox kontroller til at anmelde et Sony PlayStation spil på en PC. Så barnlig er jeg. Du kan selvfølgelig anvende en PlayStation kontroller men hvis du spiller på PC hvad er sandsynligheden for at du har sådan en? Nej vel. Noget som også giver en fordel til kontrolleren er selvfølgelig rumble funktioner som giver ekstra indlevelse når du udforsker det kolde nord.

Da spillet udkom til PlayStation 4 i 2018 så var det lige knap at en PS4 kunne yde det fuldt retfærdighed. Hvordan ser det så ud på en PC? Tja hvis vi lige kigger på hvad de anbefalede specifikationer er så er det faktisk ikke urimeligt. Hvis du gerne vil spille i Performance kategorien så er anbefalingerne:

CPU – Intel Core i7-7700K / AMD Ryzen 7 3700X

GPU – Nvidia GeForce RTX 2070

RAM – 16GB

Storage – 70GB SSD

Og den rig jeg spillede på har følgende specifikationer:

CPU – Intel Core i9-9900K @ 3,6GHz

Grafik – GIGABYTE GeForce RTX 2080 WindForce – 8GB GDDR6 RAM

RAM – Corsair V RGB PRO 16GB DDR4, 3200MHz

Boot disk – SSD 500GB Samsung 970 Evo M.2 NVMe PCIe 3.0 x 4

Data disk – Seagate FireCuda SSHD 2TB SATA III 64MB + 8GB Flash

Monitor – HP X27qc

Det synes jeg fungerer super godt. Flydende og skarp uanset hvad der foregik. Du kan selvfølgelig vælge din grafik opsætning så det matcher og her er opsætningen laver rigtigt fint. Når du vælger indstilling for den enkelte grafiske funktion så kan du se forskellen på billedet som vises under. Det er en super måde at anskueliggøre hvilken effekt en indstilling har. Der er allerede masser sider på internettet som har anbefalinger til hvordan du får den bedste oplevelse. Du kan altid gå med anbefalingen eller nørde lidt med de forskellige indstillinger. Det er op til dit temperament.

Hvis du gerne vil vide mere om hvad God of War er for en størrelse så synes jeg du skal læse anmeldelsen som Jonas lavede da det udkom. Jetpack Interactive har gjort et enestående stykke arbejde med at få porteret God of War fra PlayStation til PC. Sandt at sige så, giver PlayStation spil som porteres til PC, en lang bedre ydelse end spil udviklet specifikt til PC. Ægte PC-spil halter mange gange i ydelse selv hvis du anvender seneste teknologi.

God of War var i 2018 (med den på tidspunktet blot 11-årige Sunny Suljic) en kæmpe succes på PlayStation. Nu er God of War også et hit på PC. Det er en enestående fortælling i et stort og levende fantasi univers. Du kan ikke undgå at blive grebet.

Tak til Holm Kommunikation og Sony PlayStation for at gøre den anmeldelse mulig.