Lige fra starten har Google Stadia være et koncept der alene har appelleret til nogle med alt for mange penge og masser af tid i overskud. De udtalte problemer er ikke af teknisk art. Der har været pionerer som har banet vejen for Google. Det er fladet pladask på måsen fordi der ikke er nogle kunder til modellen. Det har de mange ledende medarbejdere fundet så hurtigt ud af at der nærmest har været trængsel for at komme ud.

Der er også konkurrenter på markedet som klarer sig væsentlig bedre. Helt åbenlyst er Microsoft’s Xbox Game Pass. Du kan så argumentere for at dette ikke er helt som Google Stadia da du skal downloaded spillet til enten en PC eller Xbox. MEN der sker hele tiden en udvikling og på GamesCom fik jeg hos Microsoft en teknisk introduktion til Xbox Cloud Gaming, der er en del af Xbox Game Pass. Servicen er aktuelt i beta og på GamesCom havde Microsoft sat et smart TV op hvor det var muligt at prøve forskellige spil.

Jeg spillede med en helt almindelig Xbox kontroller med Bluertooth på et Samsung smart TV. Ganske som forventet var der ingen problemer med teknikken. Den er gennem årene forfinet så mange titler kan spilles via cloud. Jeg kastede mig i lag med PowerWash simulator der over sommeren er blevet kult. Min vurdering vil være at det også vil være spil i denne genre der vil være mest interesse for. Noget som passer til at hygge i sofaen eller på en mobil enhed mens du er på farten.

Sony er ikke langt bagefter efter at de har annonceret ændringer PlayStation Plus så det findes i en model med spil. Det som adskiller Microsofts og Sonys modeller fra Google Stadia er du i dit abonnement har adgang til et stort katalog af spil. I Google Stadia skulle alt købes igen.

Redaktionen glæder sig over at Stadia endelig er lagt i jorden så udviklerne ikke spilder mere tid på det. Stikket trækkes endeligt 18. januar 2023. Har du investeret i spil eller hardware så giver Google pengene tilbage. Det kan du læse her: https://support.google.com/stadia/answer/12790109?hl=en