Targus, en førende producent af laptop-tasker og tilbehør til bærbare computere, lancerer nu sin seneste samling af EcoSmart-tasker i de nordiske lande. Den nye Cypress EcoSmart-kollektion er lavet af genanvendte komponenter og er certificeret efter Global Recycled Standard (GRS) med det mål at reducere antallet af plastflasker, som ellers var endt på lossepladsen ved i stedet at genanvende dem i taskeproduktionen. Plastflaskerne renses, nedbrydes, ”repolymeriseres” og spindes til fibre, der er vævet ind i det stof, der bruges til taskerne. Cypress EcoSmart-kollektionen inkluderer 33 produkter, inklusive rygsække, dokumentmapper og sleeves.

Cypress-kollektionen er Targus’ tredje kollektion inden for EcoSmart-linjen. Tidligere kollektioner inkluderer Balance EcoSmart, der blev udnævnt til ”A Good Design 2018 Awards Honoree” af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture og Det Europæiske Center for Arkitektur og Kunst, samt Spruce EcoSmart, som er Targus’ hidtil mest solgte rygsæk. Cypress EcoSmart-kollektionen forbedrer tidligere design ved at benytte mere genanvendt materialer i taskerne, men også ved at spore disse materialer gennem GRS-programmet.

”Bæredygtighed er kompliceret. Der er mange virksomheder, der går ind for det, men som ikke gør det helhjertet. For os er det meget vigtigt, at vi gør det på den rigtige måde. Ved at være GRS-certificeret kan vi spore garnfibrene tilbage til det genvindingssystem, de kom fra, såvel som de mennesker, der fremstiller garnet. Det betyder, at vi kender hele processen med materialets produktion og ved, at det er lavet så bæredygtigt som muligt,” siger Raphael De Perlinghi, Director of Consumer Business, EMEA i Targus.

Den nye Cypress-kollektion kombinerer et stilrent og sofistikeret design med beskyttende polstring for at sikre, at den bærbare computer er beskyttet. Rygsække og dokumentmapper inkluderer polstrede og behagelige skulderstropper, vandflaskeholdere samt strop til fastgørelse af taske på trolley.