I morgen er den helt store GTA dag! For Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition udkommer digitalt, hvor du får 3 af de bedste GTA spil i serien. Derfor har vi lavet en lille artikel med 6 hurtige facts, så du er klar til trilogiens udgivelse.

Udgivelsesdatoerne for GTA Trilogy

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition udkommer digitalt i morgen d. 11 November, 2021. Det vil sige at du kun kan købe spillet via diverse onlinebutikker såsom PlayStation Store, Microsoft Store, Nintendo eShop eller på PC via Rockstar Games Launcher. Hvis du har forudbestilt trilogien, kan du også pre-downloade på enten PS4, PS5, Xbox One eller Xbox Series X|S allerede nu, så du er klar til at spille så snart spillet udgives.

Hvis du hellere vil have fat i en fysisk udgave af Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, så skal du vente lidt. Spillet udkommer på fysisk medie d. 7 December, 2021. Her udkommer den også på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC.

Xbox Game Pass og PlayStation Now

Hvis du har enten PS Plus eller Xbox Game Pass abonnement på enten PlayStation eller Xbox, så kommer der også lidt goder til dig her. For med Xbox Game Pass kan du downloade Grand Theft Auto: San Andreas på enten Xbox One eller Xbox Series X|S d. 11 November, 2021.

Har du derimod PlayStation Now, så får du adgang til Grand Theft Auto 3 d. 7 December, 2021 på PS4 og PS5.

Hvilke GTA spil er med i samlingen?

De spil som du finder i Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition er de første 3D GTA spil som virkelig satte serien på landkortet hvad angår open-world genren. Du får hele 3 spil, og disse er som følger:

Grand Theft Auto 3 tager dig med til byen Liberty City som er baseret på New York City. Dette er det første GTA spil som gjorde sin 3D debut i serien. Du spiller som den stille Claude, der starter ud med at blive forrådt af sin kæreste. Han ender med en tur i fængsel, men ikke før han når at bryde ud af fangetransporten. Herefter går den vilde jagt på at blive den ultimative gangster i storbyen og kriminalitet bliver hurtig hverdag.

Grand Theft Auto: Vice City byder på eksotiske strande, høje palmer og ren luksus – selv for kriminelle. Spillet finder sted i 80’erne, og du spiller som Tommy Vercetti der netop er ankommet til Vice City efter et længerevarende ophold i fængsel.

Men Vice City er stedet hvor mulighederne er mange, og Tommy er sendt her til for at starte med at videresælge stoffer. Men alt går selvfølgelig galt, og nu er alle odds i mod dig. Vejen til at blive Vice Citys næste store Kingpin er lang og fyldt med fare!

Grand Theft Auto: San Andreas finder sted i 90’erne og vi har her en hel stat at boltre os på. San Andreas er baseret på Californien og er opdelt med 3 byer. Der er Los Santos (Los Angeles), San Fiero (San Fransisco) og Las Venturas (Las Vegas). I mellem byerne er der masser af landskaber at se på lige fra frodige skove til varme ørkener.

Hovedpersonen her er Carl Johnson eller bare CJ. Han er vendt hjem efter at hans mor er blevet myrdet i en drive-by skudepisode. CJ når knap nok at trække vejret efter han er kommet til byen, da han bliver stoppet af politiet. Her bliver han beskyldt for at have myrdet en person, til trods for han ikke var i nærheden da det skete. Men gør han ikke som politiet siger, så bliver han sendt fluks i fængsel. Politibetjenten bliver her lånt stemme fra selveste Samuel L. Jackson! CJ hjælper også hans familie og venner som bor på Grove Street og omegn, i deres kamp om at passe på deres hood.

Grafiske forbedringer

Alle 3 spil i Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition er blevet forbedret, men de har stadig deres stil fra de blev udgivet for mange år siden. På den grafiske front er der faktisk sket en hel del. Udviklerne har formået at gøre hvert univers, lidt federe at rende rundt i. Trilogien er hevet ind i Unreal Engine 4, så der virkelig kunne rykkes på alle fronter!

Wake Up Reaction GIF by Rockstar Games - Find & Share on GIPHY
Lets Go Gta GIF by Rockstar Games - Find & Share on GIPHY

Noget af det første man lægger mærke til i både traileren og screenshots, er at teksturene er blevet bedre. Alt lige fra vejen, til biler og himmelen ser langt bedre ud. Diverse karaktere er også blevet fornyet med nye 3D modeller. Et helt nyt lyssystem er også blevet taget i brug, for bedre at skabe en atmosfære med lys og skygger. Ikke mindst er der nu refleksioner på vejene når de er våde og selv vejret er også blevet bedre.

Når det kommer til spil af ældre dato og vi snakker om open-world spil, så er en ting som draw distance meget vigtig. Draw distance er på godt dansk, hvor langt ud i horisonten man kan se genstande. Med store spil som GTA 3, Vice City og San Andreas, så kunne man mere eller mindre, ikke se de helt store detaljer langt væk. Men det er der lavet om på nu!

Diverse platforme for også forbedringer, der gør at spillet lige blive dét bedre. Har du en PlayStation 5 eller Xbox Series X, så vil du kunne spille i 4K og optil 60 fps (billeder-i-sekundet). PC udgaven får NVIDIA DLSS understøttelse.

Forbedret styring og quality of life features

Selvom spillene hver især er klassikere og alle har deres favorit i blandt dem, så er selve styringen og visse gameplay mekanikker lidt forældet. Men her også rykket i det at hver spil nu har fået GTAV-style controller layout. Så hvis du har spillet rigtig meget Grand Theft Auto V de seneste år, så kommer du hurtig til at vende dig til styringen i Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Måden du sigter og skyder på er blevet forbedret og føles nu mere rigtig. I f.eks. Vice City skød man med et tryk på O hvis man spillede på PlayStation 2. Dette er nu blevet noget mere moderniseret. Det samme gælder San Andreas når man laver drive-by, så er styringen her også blevet bedre.

Våben hjulet fra GTAV

GTAV har også her lånt lidt til trilogien, i det at våben og radiostationer kan vælges via et hjul midt på skærmen. Dette er også med til at gøre udvalget af sit arsenal eller radioønske mere overskueligt. Det samme gælder for mini-maps der nu gør det muligt at sætte destinationer, så man bedre kan finder rundt.

Har du nogensinde spillet de originale Grand Theft Auto spil? Noget af det der virkelig kunne være frustrerende var når en mission fejlede. Så skulle man starte helt forfra, der skulle køres en masse rundt og mange minutter senere, var man endelig tilbage hvor man slap. Dette er også blevet fortid, da missioner nu kan startes forfra med det samme! Nice!

Hvis du vil spille Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition på Nintendo Switch, så har du lidt ekstra valg mht. styringen. For her gør spillet brug af både gyroskop og touchskærmen. Du kan via touchskærmen lave zoom, panorering og vælge menupunkter. Ligeledes kan du med hjælp af konsollens gyroskop, sigte ved blot at pege hele konsollen i en bestemt retning.

Hvem er Grove Street Games?

Da Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition blev annonceret, gik rygterne på at udviklingen af trilogien skulle have fundet sted hos én af Rockstar Games udvikleren kaldet Rockstar Dundee. Men Rockstar Games selv er blot udgiveren, og udviklingen er sket hos udvikler Grove Street Games.

Grove Street Games har en lang historie med at udvikle platform versioner af Rockstar spil. Studiet blev grundlagt i 2077 og dengang hed de War Drum Studios. Men med et godt partnerskab mellem Grove Street Games og Rockstar Games, har de stået bag udviklingen af f.eks. Bully fra 2016 da den skulle udgives til mobiltelefoner og ligeledes med mobilversionen af Max Payne fra 2012. Det er også dem som stod bag mobiludgaven af Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City 10th Anniversary Edition og Grand Theft Auto: San Andreas.

Efter at have set den seneste trailer, er det tydeligt at se passionen blandt ikke kun udvikleren, men bestemt også fans af GTA serien. Som før nævnt med de mange forbedringer, så har det uden tvivl været en kæmpe opgave for Grove Street Games at skulle lave en remaster af hele 3 klassiske Grand Theft Auto spil i én samlet pakke. Ikke nok med at trilogien udkommer til nutidens platforme, så vil der til næste år også komme mobilversioner af Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition til henholdsvis Android og iOS.

Det bliver i den grad spændende og ikke mindst fornøjeligt at dykke ned i spillene igen. Vi kan kun håbe at disse versioner kan ramme det nostalgiske punkt, og bringe de mange fantastiske minder man har haft med spillene, tilbage. Vi er spændte!

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition udkommer digitalt d. 11 November, 2021 på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC.

Udkommer også fysisk d. 7 December, 2021.