Solen bager ned over min skallede isse mens jeg observere den dovne aktivitet på torvet. Jeg kan svagt mærke brisen fra havet og en summen af aktivitet der stammer fra stranden lidt nede af den snoede gade. Jeg lægger avisen fra mig og rejser mig op. Som så mange af de andre er jeg her ikke for at slå tiden ihjel. Jeg er her for dræbe. Jeg er Agent 47.

hitman e2 02

Sapienza er andet afsnit i HITMAN og denne gang er der endnu to der må lade livet. Den skumle biolog og den kyniske forretningskvinde er målene. Der er så lige den ekstra opgave at den dødelige virus også skal ødelægges. Ud af de tre baner jeg har spillet så er Sapienza min favorit. Byen er fantastisk levende med masser af unikke områder for at en lejemorder med hang til tragiske ulykker med dødelig udgang. Baggrundshistorien er også som taget ud af noget du oplever i en James Bond film med et plot skabt af John Le Carre. Der er nu ikke længere en hemmelig at laboratoriet findes under den imponerede villa med udsigt over vandet. Det er fristende at tage den direkte vej ind i villaen. Der er så mange andre muligheder som du kan finde ved at gå på opdagelse i Sapienza.

hitman e2 03

Noget af det nye i HITMAN er Elusive Targets. Det første var falskneren i Paris og den næste har kørt over weekenden. Det er mål der dukker op i en kort periode. Du får kun ét forsøg og der er stort set ikke nogen form for hjælpemidler.  Det eneste du har at holde dig til er en kort briefing der viser omtrent hvor målet befinder sig. Det er nødvendigt med et indgående kendskab til banen og din mulighed for at komme rundt. Jeg var en af de 47% som ikke fik taget livet af falskneren i Paris. Det skyldes i stor grad mangel på tålmodighed. Jeg var fast besluttet på for at dette ikke skulle overgår mig i Sapenza når kongresmedlemmet skulle afgå ved døden.

hitman e2 01

Det er en intens oplevelse der ikke bliver mindre af at have misset den første mulighed. Og det er ikke fordi jeg specielt ønsker mig det jakkesæt du får når du har klaret 5 Elusive Targets. I den rette forklædning kunne jeg følge målet indtil jeg besluttede mig for en metode. Det kostede lidt på kontoen, at flere uskyldige måtte lade livet blot for at jeg kunne få deres tøj. Næste gang vil jeg gå efter det tøj som findes i omklædningsrum. Målet var konstant dækket af to vagter og jeg opdagede ikke en sikker måde at få dem væk så målet kunne isoleres. Derfor blev det en lige på og hårdt metode. Jeg ventede tålmodigt mens jeg lyttede til målets kommentarer om Darwins ”Arterne oprindelse” som han nok skulle få forbudt når han var præsident, til hans manglende evner til at værdsætte god vin. Den med vinen var måske fair nok. Jeg havde trods alt givet den en god portion rottegift. Mens han brækkende sig i lårtykke stråler kunne jeg uden problemer likvidere begge vagter og selvfølgelig kongresmedlemmet. Det lykkes men det var ikke kønt.

hitman e2 04

Der er også blevet tid til at lege med bruger skabte kontrakter. Du kan lave en kontrakt på en vilkårlig NPC i hver bane. Der er masser of humor tilsat fra Io Interactives side og det gør det underholdende at slentre rundt og observere det store persongalleri. Jeg eksperimenterede med at lave mine egne mål og prøve forskellige som er skabt af communitiet. Der er en stor underholdningsværdi i både at planlægge og udføre drabet samtidig med finde på en beskrivelse til hvorfor lige denne stakkel ikke længere skal være blandt de levende. Jeg ser gerne at der kan sætte flere regler op så det bliver en større udfordring at klare de enkelte udfordringer. Selv jeg er tilfreds med min beskrivelse og eksekveringen af drabet på køkkenassistenten Rocco.

hitman e2 05

Sapienza er uden sammenligning min favoritbane. Den er lys og lækker med en summende aktivitet og masser af muligheder. Det er uanset om du vil arbejde dig op på banens Mastery eller bruge den til at suge indtryk. Det minder om afslappende idyl med lige dele kultur- og badeferie i de smukt skabte opgivelser. Ja, altså lige til en eller anden falder ned fra en afsats eller får en golfbold i hovedet. Jeg glæder mig allerede nu til næste Elusive Target. Det er her HITMAN oplevelsen bliver ultimativ intens.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægUbisoft Massive forværre Division med Update 1.2
Næste indlægMand frier til til kæreste med hjælp fra Super Mario Maker
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
hitman-episode-2-sapienza-anmeldelseSapienza er uden sammenligning min favoritbane. Den er lys og lækker med en summende aktivitet og masser af muligheder. Det er uanset om du vil arbejde dig op på banens Mastery eller bruge den til at suge indtryk. Det minder om afslappende idyl med lige dele kultur- og badeferie i de smukt skabte opgivelser. Ja, altså lige til en eller anden falder ned fra en afsats eller får en golfbold i hovedet. Jeg glæder mig allerede nu til næste Elusive Target. Det er her HITMAN oplevelsen bliver ultimativ intens.