HMD Global er fortsat den smartphone-producent, der hurtigst opdaterer smartphones med nye Android-versioner. Nu kan alle Android 10-parate Nokia-telefoner på markedet opdatere til Android 10, og Android 11 er på vej til Nokia-telefoner i alle prisklasser.

HMD Global, den finske smartphone-producent bag Nokia-smartphones, går stadig forrest, når det kommer til at holde sine smartphones opdaterede med de nyeste software-versioner af Android. I alt har HMD Global udsendt over 1.000 opdateringer siden 2017 til Nokia-telefoner for at sikre brugerne med de nyeste sikkerhedsopdateringer og funktioner.

Ifølge analysehuset Counterpoint er Nokia den producent, som er i front, hvad angår både sikkerheds- og funktionsopdateringer til sine enheder, og 94 procent af alle Nokia-smartphones er blevet opdateret til den nyeste version af Android inden for et år efter software-udgivelsen. Denne uge er den fulde Android 10-udrulning nu gennemført, da Nokia 3.1 og 5.1 netop har modtaget Android 10.

”Opgradering af telefonens operativsystem er en indviklet proces, der involverer flere partnere og en lang række tests. Vi er enormt stolte af den brancheførende proces, vi har på plads til Nokia-smartphones, og fortsætter med at gøre det til en nøgleprioritet for os at sikre, at vores kunder drager fordel af den nyeste Android-innovation, og at vi er foran konkurrenterne inden for alle prisklasser,” siger Juho Sarvikas, produktchef hos HMD Global. HMD Global lover altid mindst to års sikkerheds- og funktionsopdateringer på alle sine Nokia-smartphones, hvilket gælder inden for alle prisklasser. Eksempelvis er de billige og netop lancerede Nokia 3.4 og 2.4 allerede klargjorte til at kunne modtage Android 12 – som forventes udkomme næste år, så du ikke ender med en billig smartphone, som aldrig modtager nye funktioner eller sikkerhedsopdateringer.

Android 11
Nokia arbejder på at være så transparent som muligt angående opdateringer til deres smartphones og udgiver derfor en tidslinje over, hvilke Nokia-telefoner som først kan forvente at modtage Android 11.

Udrulningen af Android 11 forventes at starte i 4. kvartal med de netop tilgængelige Nokia 8.3 5G og Nokia 5.3. Med et fokus på at supportere sine smartphones inden for alle prisklasser, kan ejerne af Nokia 2.2 og Nokia 8.1 også forvente at være nogle af de første til at modtage Android 11 senere i år.

Den ”rene” Android 11-version på Nokia-telefoner er let at bruge og fungerer på alle smartphones uanset prisklasse og hardware, uden at den fyldes op med unødvendige apps, som du ikke selv har installeret, såkaldte ”bloatware-apps.”

Andre nye funktioner er:

  • Få styr på dine samtaler. Med nye intuitive ”talebobler” er alle dine chat og SMS-samtaler lige ved hånden og samlet et sted, uanset hvilken app du er inde i.
  • Google Assistant. Med den dedikerede Google Assistent-knap – eller din stemme – kan du få et fuldt overblik over din dag, og Digital Wellbeing kan hjælpe dig med koble af fra den digitale verden.
  • Tilladelser. Når en app ikke har været brugt i et stykke tid, nulstilles dens tilladelser, så den ikke automatisk har adgang til eksempelvis din position, lagerplads, kamera eller mikrofon, hvilket er med til at beskytte dig og dine nærmestes privatliv.