Der hersker ingen tvivl om at 2023 kommer til at byde på et væld af kæmpe spil titler henover året. PlayStation kommer med Marvel’s Spider-Man 2, Xbox med Starfield og Nintendo bringer Tears of the Kingdom med sig. Men meget snart får vi et af årets mest eftertragtede titler i hænderne, nemlig Hogwarts Legacy – og den sælger allerede ret godt!

Hvis man kaster blikket over på Steam, så kan man se at Hogwarts Legacy står som nummer ét på salgslisten over topsælgende spil. Spillet udkommer først den 10 Februar. Dette skyldes de store mængder af forudbestillinger der er sket over Steam, og den topper selv det meget populære Call of Duty: Modern Warfare II.

Hogwarts Legacy har fornylig været udsat for offentlig debat, om hvorvidt man skulle boykotte spillet. Det hele handler om skaberen af Harry Potter universet, JK Rowling. På sociale medier har hun været meget verbal omkring anti-trans syn, og hun har delt hendes mening.

Dette har dog ingen påvirkning haft på spillets salg, som man kan se på blandt andet Steam. Emnet er selvfølgelig seriøst, men er man selv i tvivl mht. JK Rowlings involvering i spillets udvikling, så kan man via den officielle Q&A læse at hun ikke er en aktiv del af den.

Selvom tallene taler og de nu mange gameplay videoer fra udviklerne, taler højt for at vi får et brag af et godt spil, så er det altid med at være varsomt. Selvfølgelig ved vi om det bliver årets hit eller et flop, når vi rammer starten af Februar. Nogle af os har stadig Cyberpunk 2077, siddende dybt i sjælen.

Hogwarts Legacy udkommer d. 10 Februar, 2023 på PS5, Xbox Series X|S og PC.
Udkommer d. 4 April, 2023 på PS4 og Xbox One og d. 25 Juli, 2023 på Nintendo Switch.