De 21 elever på eSportslinjen på Højer Efterskole gennemførte i denne uge som de første i landet den nye hjælpetræneruddannelse i eSport. 

  – Vi er rigtig stolte af, at Højer Efterskole går foran på dette område. DGI har netop udviklet uddannelsen, og vores elever er de første til at gennemføre den. Vi tror faktisk, de er verdens første godkendte hjælpetrænere i eSport, siger forstander på Højer Efterskole, Mads Hegaard Hansen.

Den nye hjælpetræneruddannelse i eSport er på linje med hjælpetræneruddannelser i mere klassiske DGI-discipliner som for eksempel gymnastik og håndbold. Omdrejningspunktet er foreningslivet og det at skabe positive fællesskaber. Som godkendte hjælpetrænere kan de unge træde til på et eSportshold og støtte trænerens arbejde.  
Det handler om at skabe fællesskab og få et hold til at fungere sammen. Derudover giver uddannelsen de unge redskaber til at skabe kampgejst og en holdånd, hvor man fokuserer på det positive. Det passer perfekt til Højer Efterskole. 

– Vi satser på, at vores egne lærere i fremtiden kan undervise i hjælpetræneruddannelsen, så vi fortsat kan give vores elever nogle positive og nye kompetencer, der gør dem i stand til at spille en aktiv rolle i foreningslivet rundt om i landet, fortæller forstander på Højer Efterskole, Mads Hegaard Hansen. 

Højer Efterskole anser eSport som et dannelsesfag, der giver eleverne nogle kompetencer, der rækker udover dem selv. Dét er hjælpetræneruddannelsen et klart eksempel på. De 21 elever på eSportslinjen har fået et officielt DGI-diplom, som bevis på at de har gennemført uddannelsen og nu er klar til at tage en tørn i foreningerne. 

En hjælp i den rigtige retning 
Mange, som vælger eSportlinjen på Højer Efterskole, er unge med en interesse og måske et ønske om at arbejde mere professionelt med eSport. Her er hjælpetræneruddannelsen et skridt i den rigtige retning. Det er tilfældet for eSportseleven Benjamin Majgaard Jørgensen. 
– Jeg kunne godt forstille mig at være hjælpetræner i fritiden. Jeg vil gerne hjælpe andre til at blive bedre, og så er det også første skridt mod selv at blive træner. På uddannelsen lærte vi, hvordan man kan løfte et hold med en positiv indstilling og gode aktiviteter, som også giver en effekt i spillet, fortæller 16-årige Benjamin Majgaard Jørgensen fra Kolding. 

Han har i øjeblikket skiftet hjemmet i Kolding ud med Højer Efterskole, hvor han går i 10. klasse og spiller CS:GO på skolens populære eSportslinje. 

Højer Efterskole er en efterskole med et fællesskabsorienteret fokus. Det betyder blandt andet, at alle elever deltager i den fælles gymnastikundervisning og -opvisning. Det smitter også af på eSportlinjen, der for eksempel har stort fokus på fysisk opvarmning og træning.

16-årige Benjamin Majgaard Jørgensen fra Kolding er blandt de 21 elever på Højer Efterskoles eSportslinje, der som de første i landet har gennemført den nye hjælpetræneruddannelse i eSport.

Fakta om Højer Efterskole  Højer Efterskole har plads til 90 elever fordelt på 8., 9. og 10. klasse. Udover eSport tilbyder efterskolen linjefagene spring, kampsport, japansk og dans/rytme. Højer Efterskole har stort fokus på gymnastik og profilerer sig særligt på sit stærke fællesskab.