Det moderne PlayStation-ikon, Aloy, vender tilbage til PlayStation, når det længe ventede spil Horizon Forbidden West udkommer i dag til både PlayStation 5 og PlayStation 4. Her er 10 sjove facts om spillet, og Jonas har en anmeldelse oppe som du kan læse her.

I dag udkommer det længe ventede Horizon Forbidden West – det nyeste spil fra det prisbelønnede studie Guerrilla Games – til både PlayStation 4 og PlayStation 5. 

I spillet møder vi igen Aloy, heltinden fra Horizon Zero Dawn fra i 2017. I Horizon Forbidden West spreder en sygdom sig over hele landet, og Aloy må finde en måde at stoppe den på – ellers vil det betyde en ende på den menneskelige civilisation for altid. Aloy må derfor rejse tværs over det amerikanske kontinent ind i Forbidden West, hvor hun skal håndtere både de vilde stammers politik og de dødbringende nye maskiner.


10 sjove facts om Horizon Forbidden West
Herunder er en række sjove og interessante facts om det nye spil, der allerede har fået flotte ord med på vejen fra danske og internationale anmeldere. 

  1. Horizon Forbidden West udkommer næsten præcis fem år efter det første spil i serien udkom – nemlig d. 28. februar 2017.
  2. Horizon Forbidden West er anmelderrost og ligger i øjeblikket på en Metacritic-bedømmelse på 89.
  3. Tidligere i år blev et nyt spil i serien, der er udviklet eksklusivt til PlayStation PSVR 2-headsettet, annonceret. Spillet, der har titlen Horizon Call of the Mountain, gør det muligt for spillerne at opleve Horizon-verdenen gennem VR.
  4. Carrie-Anne Moss (Matrix-serien), Angela Bassett (Black Panther) og Lance Reddick (The Wire, John Wick) er på rollelisten i Horizon Forbidden West. 
  1. Guerilla Games, som producer Horizon Forbidden West, ligger i Amsterdam i Holland og er en af Europas mest anerkendte spiludviklingsstudier. Før Horizon-serien var virksomheden mest kendt for Killzone-serien.
  2. Horizon Zero Down har siden lanceringen i 2017 solgt mere end 20 millioner eksemplarer på tværs af PS4 og PC.
  3. Horizon Forbidden West har en større og mere kompleks verden – men det var ikke et mål fra start. Sådan lyder det fra Ben McCaw, Narrative Director hos Guerrilla Games:

“Vi lyttede til feedback fra fans, anmeldere og internt i studiet. Der var nogle ting, som vi vidste, at vi ville have, herunder flere imponerende apparater, smukke naturomgivelser og nye stammer. Vi havde også specifikke ting i tankerne, såsom bedre kampe mod menneskelige fjender, mere dybde i sidequests og dybere relationer med ikke-spillelige karakterer.” 

  1. Horizon Forbidden West åbner op for en række nye muligheder for Aloy, herunder evnen til at dykke under vand, som giver mulighed for at udforske områder, som før ikke var muligt.
  1. På PlayStation 5 vil spillet gøre brug af DualSense-controllerens funktioner og konsollens Tempest 3D Audio Engine, hvilket betyder, at verden er mere levende end nogensinde før. Med PlayStation 5’s hurtige SSD-læsning kan spillerne rejse rundt i verden med næsten øjeblikkelige indlæsningstider
  1. Spillet bliver tilgængeligt til både PlayStation 5 og Playstation 4, hvilket giver så mange som muligt muligheden for at opleve Aloys nyeste eventyr.

En udvikling i forhold til den prisbelønnede forgænger fra 2017
Med udgivelsen til PlayStation 5 markerer Horizon Forbidden West et stort fremskridt på mange områder. Spillets verden er større og mere varieret, og spillerne får meget mere frihed til at udforske den. I Horizon Forbidden West kan Aloy nu dykke under vand og låse op for de dybder af kortet, der tidligere var utilgængelige, mens Shieldwing lader hende stige sikkert ned fra kortets højeste bjergtop.

I Horizon Forbidden West vender mange af de dyrelignende apparater, der var med i det første spil, tilbage – samt mange flere nye hidtil usete apparater. For at nævne nogle få, omfatter disse den slangeagtige Slitherfang, den kolossale Tremortusk og Shellsnapper, hvis skildpaddeagtige skal beskytter kraftigt mod indkommende angreb.

Populære Hollywood-stjerner med i rollelisten
Carrie-Anne Moss, som mange kender som Trinity fra The Matrix-serien, indtager rollen som Tilda. Der vides ikke meget om hendes rolle på nuværende tidspunkt, og spillerne bliver nødt til at spille spillet for at forstå hendes rolle fuldt ud. Moss selv er dog meget glad for Tildas karakter – og for at arbejde med skuespillet i et spil som Horizon Forbidden West:

“Jeg elsker at spille karakterer med manipulerende træk. Som kunstner er der en kæmpe frihed i at lave noget som det her. Man får lov til at være i øjeblikket, hvor instruktøren viser vejen, og man får lov til at prøve det igen og igen – kreativt set var det virkelig sjovt. Hun er en spændende karakter, og jeg elskede at spille hende.”

Carrie-Anne Moss får selskab af den Golden Globe-vindende skuespillerinde Angela Bassett, som senest er kendt for sin rolle i Black Panther og Avengers: Endgame. Lance Reddick, kendt fra The Wire og John Wick-serien, vender tilbage som karakteren Sylens.