Vi har været så heldig at få tilbudt en Steam kode til MS Flight Simulator 2020 og fået leveret et HTC Vive Cosmos headset til døren af K2 Kommunikation. Det var selvfølgeligt umuligt at modstå. MS Flight Simulator 2020 fik i december 2020 en opdatering så det kunne anvendes i Virtual Reality altså VR. Jeg kan så godt allerede nu afsløre at dette primært komme til at handle om HTC Vive og hvordan jeg har oplevet det. Ud over at du skal have fået udbetalt dine feriepenge så skal du også have en rig som kan trække det. Vi har anmeldt på en maskine med følgende specifikationer:

KabinetNZXT H500i Tempered Glass med Corsair 750W RM750x v2 80 Plus Gold
BundkortGIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI
CPUIntel Core i9-9900K @ 3,6GHz
KølingGamerStorm Captain 240EX RGB White Liquid CPU Cooler
RAMCorsair V RGB PRO 16GB DDR4, 3200MHz
Boot diskSSD 500GB Samsung 970 Evo M.2 NVMe PCIe 3.0 x 4
Data diskSeagate FireCuda SSHD 2TB SATA III 64MB + 8GB Flash
GrafikGIGABYTE GeForce RTX 2080 WindForce – 8GB GDDR6 RAM
OSWindows 10 Pro
MonitorZowie XL2546

MS Flight Simulator 2020 er en helt fantastisk simulator som kan tilfredsstille selv den mest nørdede flyentusiast der enten har et pilotcertifikat og gerne vil flyve billigere eller måske ikke har muligheden for at udleve drømmen om at flyve. Det fylder så ganske betragtelige 150Gb og tager dermed lige lidt at downloade. Så er det ellers bare om at komme i gang. Jeg startede ud med de grundlæggende lektioner så jeg fik en fornemmelse af hvordan det hele virkede. Jeg har ikke noget specielt talent for at flyve så det tog noget tid inde jeg var fortroligt med de forskellige basisfunktioner i en klassisk højvinget papflyver. Så skule der prøves kræfter med VR. Det var super let at sætte op i den menu er findes til formålet.

Der holder det simple så også op. Jeg må erkende at MS Flight Simulator har en del at arbejde på inden det bliver en flyvefærdig oplevelse. Noget af det som åbenlyst er svært er at finde de rigtige knapper når du sidder med det virtuelle headset. Det skal bare ligge i fingrene for at du kan have succes. Ellers kommer du til at trykke forkert og så er der ikke langt til at du styrter ned. Det er også irriterende at det ikke er muligt at flytte menu’erne frem og tilbage. De har en fast afstand og det er ikke altid lige velfungerende når de siodder fast i cockpittet. Skal du ikke bruge menuerne så er hele oplevelse meget indlevende. Jeg har været så mange gange i rigtige flyvere at det som VR er super indlevende grænsende til at du ikke efterfølgende vil spille i traditionel 2D.

Det er en super oplevelse som HTC Vive Cosmos leverer. Jeg kan da lige dele mine oplevelser om opsætning af hardware. I forhold til de tidlige udgaver så er det blevet rigtigt let. Det kræver stadig lidt teknisk indsigt og er du i markedet for VR så er jeg sikker på du har det. Der er to basestationer som opsættes diagonalt. Der er to metoder hvor den ene som f.eks. PlayStation VR anvender er et kamera som detekterer lys fra headsettet så har HTC valgt en model hvor headsettet opfanger signaler fra de to basestationer for at måle hvor du kigger hen (kaldes Tracking). HTCs metode er super præcis og her er ulempen at den kræver noget mere plads. Derfor er jeg mest til VR-oplevelser hvor jeg kan side ned. Mit kontor er ca. 2,7 meter gang 3 og det er inklusive to ret store skriveborde. Til trods for den begrænsende plads så var det let at få placeret de to basestationer og få et operationel setup. Skulle det være permanent så ville det blive lidt pænere end det som du kan se nedenfor.

Efter at jeg skrottede MS Flight Simulator 2020 besluttede jeg mig for at se om der var spil der på styringssiden ikke i samme grad krævede en fotografisk hukommelse for at navigerer rundt. Jeg snublede i mit Steam katalog over Elite Dangerous som faktisk også understøtter VR. Så fiskede jeg mit Trustmaster flight stick setup frem fra gemmerne og begyndte at flyve lidt rundt. Det er noget lettere at have med at gøre og indlevelsen er super god. Så hvis du gerne vil flyve fra A til B samtidig med at du får mulighed for at skyde på ting så er det selvskrevet som en suveræn oplevelse med HTC Vive Cosmos. Jeg fik aldrig brugt de to kontrollere til andet end lidt navigeren rundt i Steam butikken og nogle af de andre tekniske demoer som findes gratis med HTC Vive. Dem har jeg efterhånden prøvet nogle gange så det kommer mig helt naturligt at vifte med dem som en anden tosse. Hvis du har set Ready Player One så ved du hvad jeg taler om.

VR er forholdsvist kostbart specielt til PC siden. Jeg har investeret i PlayStation VR som både er noget billigere at komme til samtidig med at det er det mest solgte. Der er stadig en tydelig kvalitetsforskel til PC-udgaverne af VR headset. Her synes jeg at HTC Vive Cosmos udmærker sig. Det giver en visuelt detaljeret oplevelsen med en præcis tracking så det føles næsten som om du er tilstede i den virtuelle verden. Der er en stor understøttelse af spil og andre apps. Kigger jeg på udvalget af VR headsets så er der afgjort headset jeg mener er en virkeligt dårlig investering som f.eks. Oculus Rift fra Facebook. Den kræver nemlig at du skal aktivere headsettet med en Facebook account. I don’t think so. Nej her har HTC en meget mere professionel tilgang og så er Vive Cosmos også teknisk bedre. Der er intet i VR sammenhæng der er billigt så det er stadig for entusiasterne. Her vil du bliver tilfreds med at investerer i HTC Vive Cosmos Elite pakken.

Tak til K2 Kommunikation for at gøre denne anmeldelse mulig.

Hvis du er meget til MS Flight Simulator 2020 så kig forbi Kickstarter projektet vi har linket til her. Der kan du få en lille skærm og knapper så det minder endnu mere om et cockpit. Det kaldes FS Macro Panel : Controller For Flight Simulator 2020.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWorld of Tanks Blitz går i kredsløb
Næste indlægHeroes of Twilight annonceret
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.