Vi har taget en tur i den virtuelle verden denne gang med HTC Vive Pro 2 og det tilbehør som nu er nødvendig for at få det hele til at spille. Vi er ikke nået til hvad Ernest Cline forstiller sig i “Ready Player 1” selvom vi stille og rolig kommer tættere på. Jeg tror det ville være teknisk muligt at få de fysiske enheder på plads. Så kræver det bare computerkraft nok til at lave Oasis hvor Second Life til sammenligning virker som en billig tredjerangs kineser kopi.

HTC Vive Pro 2 er til PC. Så hvis du går med overvejelserne om at anskaffe et VR headset så vil jeg anbefale at du kører Valves ”SteamVR Performance Test”. Så får du en teknisk vurdering om din rig har kræfter nok til at trække et VR headset. Denne gang har jeg taget min test maskine som har et par år på bagen. Den er med et GeForce 1080 kort, 16G RAM, 500 GB SSD og en Intel i7-6700K CPU med 8 cores clocket på 4GHz. Du får vurderingen ”Ikke Klar”, ”Mulig” og ”Klar” og jeg synes du skal sigte efter at ramme det grønne område i Klar.

Så er det bare om at få pakket ud og sætte til. Det er ikke specielt kompliceret. Selve headsettet har et 5 meter kabel som du tilslutter en fordelings boks. Herfra fødes den med strøm (L3) har et USB-A stil (L2) og et Display Port stik (L1) til dit grafikkort. Mit 1080 har flere udgange så jeg har beholdt min skærm tilsluttet og sat HTC Vive Pro 2 i et udgang 2. Computeren begynder at bimle og bamle og begynder derefter at hente den ene driver ned efter den anden. Det svarer til at installere nyt grafik kort, lydkort og mus/tastatur på én gang. Det er ikke specielt tidskrævende og når basisdriverne er klar kan du installere alle VR-komponenterne fra Steam. I mens kan du passende sætte de to basestationer op.

Når jeg siger at det svarer til at installerer grafik, lyd og mus/tastatur så er det fordi selve headsettet skal vise billederne foran hvert øje. Det er grafikken. Så skal der være en 3D lyddriver fordi når du flytter hovedet skal lyden ændres i højtaleren. Det sidste er bevægelsessensorerne som er input fra headsettet og de to bevægelses kontrollere hvilket svarer til dit mus/tastatur. Så med den helt rigtige software så kunne du faktisk klare dig med et VR headset og de to kontrollere. Du skal som et minimum anvende to basestationer for at få en nøjagtig position fra headset og kontrollere. Alle beregninger foretages af din CPU så selvom SteamVR Performance tesen giver et acceptabelt resultat så skal du være sikker på at både din USB og din CPU har overskud nok til at beregne positioner i realtid. Min rig har USB 3.1 og det virker fint. Har du andre enheder som overfører meget data f.eks. webcam så kan du opleve problemer med ydelsen. Det er fordi USB-broen mellem den enkelte enheder og CPU’en er delt. Så jo flere enheder der er tilsluttet jo mere trafik på den samme vej.

Du får det bedste resultat ved at have et rum i en pæn størrelse. Mit kontor hvor der kun er 1,4m gange 2 m uden forhindringer er lige det mindste. Det kan dog lade sig gøre fordi Steam i forbindelse med opsætningen har en indstilling hvor du står stille. Har du mere plads så er muligheden med at lave en opsætning med en zone uden forhindringer at foretrække. Det giver også flere muligheder for sjove spil og andre aktiviteter.

Jeg har prøvet HTC Vive Pro 2 med forskellige former for spil og det er det headset som jeg mener giver den bedste kvalitet. Der er 2.488 x 2.488 pixels til hvert øje og en betragtningsvinkel på hele 120 grader med en billedfrekvens på enten 90Hz eller 120Hz. Det er mere end hvad du kan drive ud af en moderne konsol. Jeg har primært afprøvet HTC Vive Pro 2 via Steam selvom der også findes HTC’s egen butik Viveport. Det er lidt tamt at vise billeder fra spillet for det giver ikke det samme indtryk som når du spiller. Ovenfor at er annoncerings traileren fra Synth Rider som jeg synes er vældigt underholdende. Det kræver heller ikke alverden af plads.

Teknisk set så er HTC Vive sammen med Valve basestationerne (som skal anskaffes separat) og de to kontroller en løsning fra øverste hylde. Der er ikke noget som giver et bedre billede eller en bedre (hurtigt og præcis) tracking. Det er så også den mest kostbare løsning på markedet. Selvom der ikke er ændret noget på den fysiske fremtoning siden 2018 udgaven så er det stadig behageligt at anvende. Leder du efter den ypperste VR oplevelse så er HTC Vive Pro 2 valget.

Tak til K2 Kommunikation for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWarioWare: Get It Together! – Anmeldelse
Næste indlægKom med til fest med Oliver Tree i World of Tanks Blitz
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
htc-vive-pro-2-anmeldelseLeder du efter den ypperste VR oplevelse så er HTC Vive Pro 2 valget. Husk at du skal have to Valve VR base stationer ved siden af.