I 70’erne så vi alle tænkelige former for katastrofefilm og i 90’erne kom genren tilbage med Independence Day fra 1996 som et af de absolutte højdepunkter. I 1996 var det Will Smith der i en af hovedrollerne delte øretæver ud til de aliens som kom efter Jordens ressourcer. Denne gang er det så Liam Hemsworth, der spiller Jake Morrison, som får ansvaret for at redde Jorden fra en ny invasion fra rummet.

Det bliver lagt vægt på at der er gået 20 år siden den forrige invasion som er blevet brugt på at udbygge Jordens forsvar. Selvom Will Smith ikke er med i denne udgave så glæder jeg mig over at flere af skuespillerne, og de karakterer de spiller, igen optræder i handlingen. Vi ser både Jeff Goldblum og Bill Pullman mens min personlige favorit er Brent Spiner som spiller den geniale og gale videnskabsmand Dr. Brackish Okun. Det er ikke kun gengangere. Faktisk er der blevet masser af plads til både små og store roller som bidrager med deres egen lille historie. Jeg synes at Deobia Oparei som du måske kender fra Game of Thrones giver rigtigt meget liv til den afrikanske krigsherre Dikembe Umbutu.

Du kan godt regne med at alt er større vildere og meget mere karikeret end forgængeren. Det gælder også længden på næsten 2 timer, hvor jeg synes historien nogle gange taber tempo. Det er Marvel filmene der har været med til at skabe denne trend med film der ofte er 2 timer eller længere. Til gengæld må tage hatten af for instruktøren Roland Emmerich. Står du med manuskriptet til en katastrofefilm så er han manden du skal gå til. Han har lavet film som The Day After Tomorrow (2004) og Godzilla (1998). Han ved hvad han gør og han leverer varen.

Hele historien er bygget over en helt kendt skabelon og den vil du enten hade eller elske. Der er plot twist på plot twist med masser af humørfyldte kommentarer. Det er lavet for at underholde og heldigvis er der ikke nogen i rollelisten som tager sig selv specielt seriøst. Der er også en medvirkende årsag til at du følger med i den stadig mere usandsynlige historie. Det hele ender selvfølgelig i en storslået scene med et overflødighedshorn af CGI effekter hvor de retskafne vinder. Selvfølgelig får det underholdende sidekick (Charlie Miller spillet af Travis Tope) en date med den smukke og utilnærmelige pilot (Rain Lao spillet af Angela Yeung Wing/Angelababy).

 

Independence Day: Resurgence leverer nøjagtigt hvad der står på æsken. Det er rigtigt god underholdning selvom den ikke er skelsættende på samme måde som forgængeren. Har du set Independence Day så skal du selvfølgelig også se Resurgence. Nyd gensynet med skuespillerne fra 1996 og glæd dig over de nye farverige personer der er kommet til. Du kan også se den som en underholdende sci-fi oplevelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDer er solgt mere end 50 millioner PlayStation 4 i verden
Næste indlægIce Age 5: Den vildeste Rejse anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
independence-day-resurgence-anmeldelseIndependence Day: Resurgence leverer nøjagtigt hvad der står på æsken. Det er rigtigt god underholdning selvom den ikke er skelsættende på samme måde som forgængeren. Har du set Independence Day så skal du selvfølgelig også se Resurgence. Nyd gensynet med skuespillerne fra 1996 og glæd dig over de nye farverige personer der er kommet til. Du kan også se den som en underholdende sci-fi oplevelse.