Iratus: Lord of the Dead er et taktisk tur-baseret RPG udviklet af Unfrozen og udgivet af Daedalic Entertainment som i dag er ude i Early Access på Steam. Du er necromanceren Iratus som er træt af at være død. Så derfor har han en grum plan om at straffe dem som har spærret ham inde i de dødes verden. Han har en hel hær af loyale støtter som zombier, skeletter og masser af andre udøde til at hjælpe sig i kampen. Han former selvfølgelig alle disse skabninger ud fra sine døde fjender. Det er nemlig sådan en necromancer arbejder.

Iratus er ikke meget for selv at få svinet hænderne til, så derfor er det alle de forskellige lakajer som gør det beskidte arbejde. Ud fra de forskellige fjenders våben og parterede kropsdele skaber du forskellige udøde skabninger som indgår i kampgrupper på 4. Dem kan du have 3 af. Undervejs kommer Iratus med opmuntrende kommentarer. Det er Stefan Weyte, berømt for sin optræden som Caleb i kultspilserien “Blood” som er stemmeskuespiller. Det gør han rigtigt underholdende.

Hver enkelt af dine lakajer har sine specielle egenskaber og du nedkæmper dine fjender ved at gøre fysisk skade og ved at påvirke deres mentale helbred. Du skal ikke blive alt for glad for dine udøde lakajer for det er et taktisk spil med perma death. Dør en lakaj så er den væk for altid. Spillet gemmer automatisk så det er hardcore. Du kan sætte sværhedsgraden ned hvis du gerne vil have det lidt lettere. Kampene er tur-baserede hvor Iratus kan hjælpe med forskellige magiske angreb.

Det er i kampene du kommer til at bruge langt det meste af tiden. Har du spillet andre tur-baserede RPG’ere eller dungeon crawlere så lærer du hurtigt hvordan Iratus: Lord of the Dead fungerer. Hver side skiftes til at angribe og hver figur får sin tur til at regne død og ødelæggelse ned over Iratus’s levede fjender. Dine forskellige lakajer har både offensive og defensive muligheder. Det er de offensive evner som nedkæmper fjenderne mens de defensive evner hjælper med at holde dem, øhh, i live. Der er masser af forskellige mulighed hvor det gælder om at finde den rette kombination af både enheder og angreb/forsvar for at nedkæmpe modstanderen effektivt.

Det er masser af RPG-elementer når du bevæger dig rundt i den enkelte grotter og områder. Nogle gange kan du finde en kiste med magiske elementer som kan hjælpe i kampen mod de levende. Du kan også vælge i hvilken retning du ønsker at gå. Husk at dette er et hardcore spil så der er ikke mulighed for at øve en kamp eller vælge en anden rute når du først har valgt. Jeg synes også at dette er noget som er med til at gøre det spændende. Du låser også op for flere enheder efterhåndende som du bliver bedre. De bliver låst op også når du starter på en ny tur gennem grotterne.

Allerede her i Early Access så har Iratus: Lord of the Dead en intuitivt grænseflade, lækker grafik og en sprød lyd hvilket gør det til en underholdende oplevelse. Har du spillet Darkest Dungeon eller Vambrace: Cold Soul så er Iratus: Lord of the Dead helt sikkert noget for dig. Det er annonceret som hardcore og derfor er det også en stor tilfredsstillelse når du vinder. Så det er bare om at øve indtil du har styr på enheder og den bedste taktik til at nedkæmpe Iratus’s levende fjender. Der er er masser af timer underholdning i Iratus: Lord of the Dead.