Der findes masser af Bluetooth højtaler i et utal af designs og med mindst lige så mange forskellige funktioner. JBL har en serie af højtalere som er beregnet til at tage med alle steder. Alt efter hvad du leder efter så kan du tage den helt store model JBL Boombox, som kan holde op til 24 timer, JBL Xtreme 2 som kan holde op til 15 timer eller JBL Charge 3 som er den helt lille model.

Denne gang kigger vi på JBL Charge 3, som har masser af lighedspunkter med de større modeller. Hvorfor lige kaste kærligheden på Charge 3? Med sine små 800 gram og størrelse som 1 liter mælk, så fylder og vejer Charge 3 noget mindre end de andre modeller. I den pakke så får du en effekt på 2 gange 10 Watt hvilket med batteriet på 6000 mAh giver op til 20 timers brug. Det helt fede ved alle modellerne er, at de er vandtætte efter den standard som kaldes IPX7. IP står for Ingress Protection hvor det første ciffer er enhedens evne til at forhindre fremmedlegemers indtrængen mens andet ciffer er beskyttelse mod indtrængen af vand. Det bedste er IP68. IPX7 betyder at den kan holde til at være nedsænket i vand i 1 meters dybde i 30 minutter. Så den er velegnet til strand, pool eller en på alle måder våd julefrokost.

Jeg starter lige med en forklaring på hvorfor JBL har valgt navnet Charge. Det er ganske enkelt fordi at Bluetooth højtalerne kan dublere som power bank til din telefon. Ud over mini-USB stikket til at lade højtaleren, så findes der også et standard USB stik som kan anvendes til at lade din telefon eller tablet. JBL har også inkluderet et 3,5 mm jackstik hvis du skulle stå med en enhed der ikke har Bluetooth. Så er du nødt til at have beskyttelsesklappen nede og så skal du ikke nedsænke den i vand, eller andre væsker for del sags skyld. JBL Charge kan også anvendes til at tage opkald fra mobilen. Selvom det ikke er den primære anvendelse så fungerer det fint også takket være elektronik som reducerer ekko og støj.

 

Har du til daglig ikke et behov for at spille for andre end dig selv, kan Charge 3 spille rigeligt højt. Skulle du på et senere tidspunkt have behov for at spille for en større forsamling, så kan du parre andre JBL-højtalere med din. Der findes en knap som minder om et timeglas der ligger ned. Den benyttes til at forbinde andre højtalere som understøtter JBL Connect+ sammen med din. Så bliver alle de højtalere forbundet i én gruppe, hvor de spiller det der kommer fra din telefon eller tablet. Det er meget enkelt at sætte op og det er kun størrelsen på din pengepung der sætter grænsen for hvor mange du kan have i samme gruppe. JBL gik efter Guinness rekorden og koblede 1000 JBL Flip 4 sammen. https://news.harman.com/releases/jbl-smashes-guinness-world-records-tm

JBL Charge 3 er robust med en god beskyttelse af hele enheden. Det svageste punkt er enderne hvor der er en gummimembran til at give en solid bas. Enderne kan godt tåle at blive tabt på en plan flade. Jeg har prøvet. Jeg havde ikke lige en swimmingpool i nærheden, så det blev et fad med vand. Den virker også fint både under og efter at have være nedsænket i et fad med vand. Den skal lige hjælpes til bunden for den kan flyde. Der er også en imponerende lyd. Membranerne til bassen gør virkeligt noget for fylden og mellemtonen. Der kan være lidt med de højeste toner i diskanten som i nogle tilfælde ikke formidles så kraftigt som jeg kunne ønske. Hvis det er et krav fra dig, så skal du vælge en af modellerne med både diskant og bas-højtalere som Xtreme eller Boombox. Det sker så på bekostning af hvor handy jeg synes Charge 3 er.

JBL Charge 3 er en robust og velfungerende Bluetooth højtaler som også tåler en tur i og under vandet. Den har en stor og fyldig lyd. Hvis du er til politisk korrekt, så er den grå jeg har haft fingrene i, den mest kønsløse. Jeg vil gerne slå et slag for de mere spændende farver som du kan se videoklippet her under. JBL Charge 3 gør dagligdagen til en festlig og kulørt oplevelse, også når du er på farten.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægBlizzard går nye veje
Næste indlægOld School RuneScape ude til iOS og Android
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
jbl-charge-3-anmeldelseJBL Charge 3 er en robust og velfungerende Bluetooth højtaler som også tåler en tur i og under vandet. Den har en stor og fyldig lyd. Hvis du er til politisk korrekt, så er den grå jeg har haft fingrene i, den mest kønsløse. Jeg vil gerne slå et slag for de mere spændende farver som du kan se videoklippet her under. JBL Charge 3 gør dagligdagen til en festlig og kulørt oplevelse, også når du er på farten.