Hvem vil ikke gerne til månen – og måske tilbage igen. Fra udvikleren Squad og udgiveren Private Division, kan du leje NASA i Kerbal Space Program: Enhanced Edition, dog uden de store budgetter og en lang rum uddannelse. Med komforten i din lænestol, kan du påtage dig pligten at udforske verdensrummet og bringe videnskaben til nye højder. Hovedspillet var rigtig underholdende, men nu kan du endnu mere i form af udvidelsen History and Parts Pack.

I udvidelsen History and Parts Pack til Kerbal Space Program: Enhanced Edition på konsollerne, kan du opleve diverse missioner og scenarier fra vores egen historie. Du får optil 10 missioner der spænder bredt lige fra et nedstyrt på månen og til at udføre missioner i en vovet rumvandring.

Den aller første mission er let nok. Her gælder det om at sende en raket op, lade den nå en bestemt højde og lande igen. Det er lige til. Men ligeså stille bliver det mere og mere kompliceret og missionerne sender dig lagt ud in rummet. Der er mange ting at holde øje med og ens mission lykkes bestemt ikke hver gang.

Det er en god idé at køre udvidelsens tutorial igennem, hvis man er lidt rusten i hvordan man styre rundt i de mange menuer osv. Kerbal Space Program har et lidt avanceret system at finde rundt i til tider, men med tiden bliver det lettere at finde det man skal bruge. Spillet, efter egen mening, passer nu bedst til brugen af mus.

Men sådan er spillet nu engang bygget op og det er også svært at se det blive udført på andre måder. Det er en vanesag og det må man også respektere. Udover styringen, så giver udvidelsen lidt ekstra at leje med, hvilket altid er godt.

Udover missioner og nye stationer at affyre sine raketter fra såsom månen, så er der også masser af indhold med historisk korrekte dele, til at udføre affyringer, sådan som de delvist skete i vores egen tid. Som altid i Kerbal Space Program kan du lave alt lige fra de helt store rumskibe til de små satellitter.

Det er altid spændende at bruge lang tid på at udvikle og designe et rumskib og så prøve at få den smidt afsted mod det uendelige univers. Selvfølgelig går det ikke altid som planen, men så prøver man bare igen. Det er det underholdende ved spillet og udvidelsen History and Parts Pack tilføjer ekstra gode sager til at bygge noget fedt eller fuldstændig tosset.

Kerbal Space Program: Enhanced Edition History and Parts Pack er en god udvidelse til et spil ellers fyldt med indhold og sjove øjeblikke. Missionerne er godt fundet på og der er rigeligt med nyt her, til at give spillet omend, lidt af din opmærksomhed.

Udvidelsen og spillet blev anmeldt på PS4 Pro.

Findes også på Xbox One.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægProject Prelude Rune aflyst
Næste indlægCapcom har optil flere spil der bruger RE Engine i produktion
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK