Det svenske firma Wanderword har netop lanceret Fabella, et værktøj, der gør det muligt for alle at skabe historier med tale, lyd og interaktivitet.

Wanderword, den svenske leder inden for interaktiv lydunderholdning, har netop lanceret Fabella – et værktøj, der giver alle, der ønsker at fortælle historier ved hjælp af tale, lyd og musik, mulighed for at bruge interaktiv lyd.


Hvad du kan gøre med Fabella: Fabella er en editor, der giver dig mulighed for at lave tale- og lydbaserede historier, spil, quizzer og andre typer lydunderholdning. Du kan endda gøre historiefortællingen interaktiv ved at indstille den til at reagere på stemmekommandoer. Det er så enkelt, at begyndere kan mestre det på få minutter, men samtidig så kraftfuldt, at professionelle kan lave kommercielle produkter med det.


Sådan virker Fabella: Når du opretter et nyt projekt, kan du starte med en skabelon som f.eks. en quiz, tilfældige fakta eller en interaktiv historie. Du kan også starte med en tom tavle. Fabella-projekternes byggesten kaldes Nodes, og for at bygge ting med dem skal du binde dem sammen i den rækkefølge, du ønsker. Der findes flere forskellige typer noder, men dem, du vil bruge mest, hedder Say-noder (de indeholder dialog til de syntetiske tekst-til-tale-stemmer) og Hear-noder (de lytter til stemmeinput fra dig).
Der er et mediebibliotek, hvor du kan uploade lydfiler som lydeffekter eller musik til dit projekt. Du har også et bibliotek med syntetiske stemmer til rådighed til at skabe en række karakterer med. Du kan senere opgradere fra den gratis Starter-plan til Professional, hvorved du får adgang til hundredvis af premium-stemmer samt mulighed for at oprette et ubegrænset antal projekter med et ubegrænset antal Nodes.


Hvor kan du finde Fabella: På Fabella Creators hjemmeside fabellacreator.com kan du tilmelde dig en gratis startplan, som giver dig mulighed for at oprette op til 2 projekter med op til 100 knudepunkter hver. Du kan opgradere til Professional abonnementet når som helst og låse op for mange flere stemmer og funktioner.