Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games and The LEGO Group lancerer i dag LEGO Dimensions, spillet som bryder alle regler for traditionelle konsolspil og lader dig slippe fantasien fuldstændig løs i et mash-up af 14 forskellige branduniverser.

LEGO Dimensions er udviklet af TT Games og udgivet af Warner Bros. Interactive Entertainment. Spillet er tilgængeligt til PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 og Wii U.

Det er første gang nogensinde at 14 ikoniske branduniverser mødes i samme LEGO spil.DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, LEGO Ninjago, Back to the Future, The Wizard of Oz, Scooby-Doo!, LEGO Legends of Chima, Doctor Who, Jurassic World, Ghostbusters, The Simpsons, Portal og Midway Arcade udfolder sig side om side i et eventyr, der kun kan udspille sig i et LEGO spil.

Spillets historie starter med en mystisk og kraftfuld malstrøm, som pludselig dukker op og suger karakterer fra forskellige LEGO verdener med sig. For at redde deres venner kaster Batman, Gandalf og Wyldstyle sig modigt ind i malstrømmen. Her starter deres rejse gennem uventede verdener, hvor de møder utallige overraskende allierede i deres heltemodige forsøg på at stoppe den onde Grev Vortech.

”Det er en helt ny LEGO oplevelse. Spillere kan fysisk bygge med LEGO og blande deres yndlingskarakterer på kryds og tværs i selve spillet – præcis som man også ville gøre det i en fysisk LEGO leg”, siger Jon Burton, grundlægger og Kreativ Direktør fra TT Games. ”Vores mål var at skabe et spil, der giver mulighed for at kombinere og lege med ens egne yndlingskarakterer og –universer på kryds og tværs. Løsrevet fra alle regler. Eksempelvis kan Scooby-Doo styre Wonder Woman’s Invisible Jet gennem Cloud Cuckoo Land fra The LEGO Movie; alle karakterer kan spilles i hvilken som helst verden og bruge alle fartøjer og gadgets”, siger han.

”LEGO Dimensions udvider vores LEGO videogames franchise med fantasifuld og innovativ underholdning i verdensklasse. Det er designet til mange timers gameplay, som hele tiden udvides og vokser sig større”, siger David Haddad, Executive Vice President og General Manager for Warner Bros. Interactive Entertainment. ”LEGO videogames er blandt de mest populære konsolspil i verden, fordi fans elsker det fængslende gameplay og den særlige humor, som kendetegner TT Games. LEGO Dimensions bygger videre på det fundament med en ny, intens og interaktiv oplevelse, som udvider kategorien toys to life”, siger han.

”Vi har set meget frem til at introducere LEGO Dimensions, som er en unik spiloplevelse, der bringer den fysiske leg med LEGO klodser ind i den digitale verden. For første gang nogensinde bringer vi de mest populære LEGO figurer ind i en spiloplevelse, hvor fans kan blande karakterer og branduniverser som man også ville gøre det i en fysisk LEGO leg”, siger Niels Jørgensen, Vice President, Digital Games for LEGO Group. ”Vi er oprigtigt glade for at fortsætte vores tætte samarbejde med TT Games & Warner Bros. Interactive Entertainment, og vi glæder os ikke mindst til at præsentere en helt ny og anderledes digital måde at lege med LEGO på – som både børn og voksne kan se frem til”, siger han.

Kombinationen af LEGO leg og konsolspil

LEGO Dimensions Starter Pack indeholder selve konsolspillet, LEGO klodser til at bygge LEGO Gateway, de tre LEGO figurer Batman, Gandalf og Wyldstyle samt en LEGO Batmobile. Spillets Starter Pack indeholder også den revolutionerende LEGO Toy Pad, som man transporterer de specielle LEGO figurer og elementer ind i spillet med. Samtidig styrer man begivenheder i spillet direkte via sin LEGO Toy Pad.

Næsten alle LEGO fans, uanset alder, sætter stor pris på deres deres samling af fysiske klodser – alt kan sættes sammen i et uendeligt antal kombinationer. På samme måde er LEGO Dimensions’ Starter Pack fundamentet for et spil, som er kompatibelt med udgivelser mange år frem. Alt hvad der købes i dag, vil fortsat være kompatibelt med senere udvidelsespakker.

LEGO Toy Pad er en interaktiv del af LEGO Dimensions spiloplevelsen, og den fungerer som en ekstra controller til spillekonsollen. Spillets LEGO Toy Pad giver en helt særlig mulighed for at påvirke begivenhederne i konsolspillet ved at interagere med det LEGO, som befinder sig i den fysiske verden. Syv forskellige karakterer, fartøjer eller gadgets kan placeres på spillets LEGO Toy Pad af gangen, og der er ingen begrænsninger for, hvordan elementer kombineres. Derudover er LEGO Toy Pad også udstyret med tre særskilte RGB-oplyste områder. Områderne afgiver forskelligfarvet lys, som udgør ledetråde og udfordringer, der forbinder den fysiske leg og digitale spiloplevelse. De digitale og fysiske dimensioner bliver bragt sammen på en måde, som aldrig er set før.

Den begejstring og kreativitet der opstår når man bygger ting af LEGO klodser, er integreret i LEGO Dimensions. Alle LEGO fartøjer og gadgets, inklusiv spillets LEGO Batmobile, kan fysisk blive samlet på tre forskellige måder, og de forskellige versioner har hver især unikke egenskaber i spillet, som åbner nye muligheder. Derudover er de vigtigste kendetegn ved LEGO videogames selvfølgelig også en del af LEGO Dimensions. Både 2-player og muligheden for at springe ind og ud af spillet løbende, gør det nemt for venner og familiemedlemmer at være en del af legen.

Skræddersy spiloplevelsen med udvidelsespakker og eventyrverdener

Ud over de 14 baner i spillets primære historie, kan særlige eventyrverdener låses op i løbet af spillet, så spillere får mulighed for at udforske helt nye open-world universer. Hver eventyrverden udgør én af de i alt 14 populære branduniverser, som er en del af LEGO Dimensions. Alle karakterer i spillet, både karaktererne fra spillets Starter Pack og fra de mange udvidelsespakker, har evnen til at låse en eventyrverden op og give adgang til ekstra spilmateriale. Man kan gå på opdagelse i nogle af de mest ikoniske områder fra hver af branduniverserne, og ligesom i hovedhistorien, kan alle karakterer gøre brug af alle fartøjer og gadgets overalt i spillet.

LEGO Dimensions giver desuden spillere mulighed for at skræddersy deres spiloplevelse med udvidelsespakker fra alle spillets branduniverser. Udvidelsespakkerne er inddelt i Level packs, Team Packs og Fun Packs, og de indeholder nye figurer, fartøjer og gadgets som alle har unikke egenskaber. Alt indhold i udvidelsespakkerne kan bruges overalt i LEGO Dimensions, på tværs af alle branduniverser.

Back to the Future, The Simpsons og Portal Level Packs kan allerede købes nu. Det gælder også Scooby-Doo! og Jurassic World Team Packs og ikke mindst DC Comics, The LEGO movie, LEGO Ninjago, The Lord of the Rings, LEGO Chima og The Wizard of Oz Fun Packs, som alle er en del af første bølge af udvidelsesmuligheder til LEGO Dimensions. Der bliver udgivet flere udvidelsespakker i november 2015 og i januar, marts og maj 2016.

Lancering af LEGO Dimensions Companion App

LEGO Dimensions Companion App bliver også lanceret i denne uge. I appen kan man nemt overskue indholdet af sine personlige udvidelsespakker og oprette ønskelister. Samtidig sikrer appen, at man altid har den nyeste information om spillet og kommende udvidelsespakker ved hånden. Appen indeholder også detaljeret information om spillets historie, nye alternative måder at gennemføre missioner på, en liste over spillets in-gamemuligheder, og information om alle udvidelsespakker.

LEGO Dimensions Companion App er tilgængelig til iPhone, iPod Touch og til Android og kan downloades via App Store og Google Play.