LEGO Lord of the Rings er Traveller’s Tales anden store LEGO udgivelse i år. Efter at have prøvet kræfter med Star Wars, Harry Potter, Indiana Jones og Pirates of the Caribbean flytter Traveller’s Tales sig ind i et helt anderledes univers. Lord of the Rings er en historie for de lidt større og hele spillet lægger sig tæt op af de tre film instrueret af Peter Jackson.

They’ve got a Cave Troll

Der var i LEGO Batman 2 DC Super Hereos at figurerne for første gang talte rigtigt og det er blevet videreført i denne udgivelse. Det er endda den originale tale fra filmene som er blevet brugt. Derfor oplever du også Ian McKellen som Gandalf, John Rhys-Davies som Gimli og selvfølgelig Elijah Wood som Frodo. Det løfter hele historien og giver en meget mere helstøbt oplevelse. Det er selvfølgelig ikke alt der er kommet med i LEGO LotR. Jeg talte tidligere i år med produceren Nick Ricks som forklarede, at de scener der egner sig som LEGO spil er taget med, mens mange af historie elementer som ikke egner sig, enten er montager eller traditionelle cut scenes. Det synes jeg selv fungerer godt selvom der er scener jeg savner.

Fellowship of the Ring

Det er også det mest avancerede LEGO spil til dato fra Traveller’s Tales. Du får i nogle scener mulighed for at tage kontrol over hver af de 9 som er i gruppen Fellowship of the Ring. Der er blevet plads til et system så du kan bærer rundt på op til 8 forskellige ting (inventory). Hvis det ikke rækker, så findes der, delt mellem figurerne, en skatkiste hvor der kan være yderligere 84 forskellige ting. Du finder på din vej arbejdstegninger og Mithril klodser som du kan smede. Der er også masser af sidemissioner og du kan frit bevæge dig over hele Midgård. Der er også mindre rollespils elementer, bl.a. har nogle af monstrene forskellig rustningsdele så der er forskel på om de dør med et hug eller der skal flere til.

De enkelte figurer har selvfølgelig også forskellige evner. Legolas benytter selvfølgelig sin bue mens Gimli med sin økse kan knuse sten. Det er måske ikke politisk korrekt at have dværgkast, selvom det er rigtigt morsomt at en høj figur kan kaste Gimli. De forskellige evner er nydeligt integreret i de mange opgaver som skal løses for at komme videre. Det er som sædvanlig bedst at spille LEGO spil sammen med en anden i den velfungerende drop-in drop-out co-op, selvom AI’en gør sit bedste for at hjælpe hvis du spiller alene.

Bær op til 8 ting

Det er svært at udvide et spil og samtidig holde fast ved de kendte knapper og den kendte styring. Når der introduceres en avanceret spilmekanik med mange figurer og ting som skal anvendes, så vil det nogle gange føles mærkeligt. Det er også min oplevelse. Det ville være fint hvis det var muligt at vælge et alternativt layout som var mere tidssvarende. I stedet for at bygge alt i LEGO så er der også meget mere organisk i scenerne. Det trækker veksler på spilmotoren og detaljer har det med pludseligt at dukke op ud af det blå. Derudover er det et LEGO spil som vi kender og elsker dem.

LEGO Lord of the Rings er det bedste spil i serien godt hjulet af de fantastiske film af Peter Jackson. Selvom det til tider er en dyster historie så er der stadig masser af LEGO humor, som når Gandalf igen rammer ind i lysekronen. LEGO Lord of the Rings rammer et stort og velfortjent 4-tal. Rigtigt god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på Xbox 360 og er leveret af Warner Bros.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægROCCAT Isku FX Multicolor Gaming Keyboard
Næste indlægSpace Hulk genopstår digitalt
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
lego-lord-of-the-ringsLEGO Lord of the Rings er det bedste spil i serien godt hjulet af de fantastiske film af Peter Jackson. Selvom det til tider er en dyster historie så er der stadig masser af LEGO humor, som når Gandalf igen rammer ind i lysekronen. LEGO Lord of the Rings rammer et stort og velfortjent 4-tal.