Så er dagen kommet hvor et helt nyt kæmpe LEGO spil er udgivet. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga blev første gang annonceret tilbage i 2019 under årets E3. Derefter har der været lidt forsinkelser, men nu er den her. Spillet er udviklet af TT Games og udgives af Warner Bros. Games. Vi kommer med en anmeldelse her senere på ugen, men derfor skal du ikke snydes. Vi har sammensat en liste med 10 hurtige info bidder om LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Alle 9 Star Wars film!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga er det største LEGO spil til dato. Der har været LEGO Star Wars spil udgivet før, men denne gang får du samtlige 9 Star Wars film i ét spil. Du vælger endda selv hvilken film du vil starte ud med. Du kan vælge frit i mellem: The Phantom Menace, Attack of the Clones, Revenge of the Sith, A New Hope, The Empire Strikes Back og Return of the Jedi. Den seneste trilogi er selvfølgelig også med som inkludere The Force Awakens, The Last Jedi og The Rise of Skywalker. Så du er ikke tvunget til at skulle slavisk igennem dem fra start til slut, du bestemmer selv.

300+ LEGO figurer!

LEGO spil har altid været kendt for deres brede udvalg af LEGO figurer og her er LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ingen undtagelse. Der vil være over 300+ figurer at spille som. De er her alle sammen lige fra Darth Vader, Obi Wan, C3PO, Mace Windu, Luke Skywalker, Han Solo og jeg kunne blive ved. Rundt om kan du finde Kyber Bricks som du kan bruge til at opgradere hver af de klasser som figurerne tilhøre. Mange har også hver deres specielle evner.

Missioner, missioner, og flere missioner . . . og sidemissioner!

Da hver film vil indeholde 5 historiemissioner, så vil der i det hele være 45 missioner som spænder over hele Star Wars sagaen. Missionerne er spredt ud på de ikoniske planeter fra filmene og finder sted i store mini-åbne verdener. Der er aldrig én lige linje at gå og du vælger selv hvordan du vil takle missionerne. Hvis det ikke er nok, så er der også et væld af sidemissioner hvor du kan spille minispil, hjælpe planeternes beboere med deres problemer, eller også kan du bruge tiden på at finde collectibles. Dem er der rigtig mange af!

That’s no moon!

Der er rigtig mange planeter og måner at udforske. Hvis du har set alle film, så kan du se frem til at udforske dem alle! Tatooine, Coruscant, Kamino, Endor, Jakku, Hoth, Kashyyyk, og selvveste Starkiller Base er også åben for eksploration. Hver planet og måne, har deres forskellige lokationer fra filmene som du kan besøge. Så der vil være rigeligt at se.

Stjernekrig!

Hvad er Star Wars uden decideret stjernekrig. Du kommer til at sidde i førersædet når de ikoniske scener udspiller sig i bedste Star Wars stil. I A New Hope skal du som Luke flyve i hans X-Wing i kampen om tilintetgørelsen af Death Star og i The Empire Strikes Back tager du rollen som Han Solo skal du undslippe Star Detroyers og en hær af TIE Fighters. Mulighederne er mange og du vil kunne køre, flyve og cruise afsted i et hav af forskellige køretøjer og rumfly.

Freeplay Mode er tilbage!

Selvom dette LEGO spil er større og bedre end nogensinde (vores anmeldelse kommer til at sige det her tit) så er der dog nogle gamle gameplay elementer som vender tilbage, såsom Freeplay Mode. Når du er igang med selve historien, så er figurene mere eller mindre låst fast. Men efter endt mission, kan du vælge lige frit blandt de figurer du har lukket op for.

Tredje-person skydning

Som noget nyt så er kameraet også rykket tættere på, så man rigtig kan leve sig ind i handlingen. Hvor man førhen så alt mere foroven, så er ser du nu alt lige bag fra din figur. Det samme gælder for når du skal sigte og skyde. Her ligner det nu mere en third-person shooter perspektiv. Du kan nu også gå i dækning. Cover systemet lader dig tage en pause og planlægge hvad dine næste handlinger er. Du kan blindskyde om hjørner, og du kan let lave headshots på.

Spil med en ven i lokal Co-op!

Vanen tro kan du selvfølgelig spille solo eller sammen med en ven i lokal co-op. Man har dog valgt at skrotte muligheden for at spille co-op online, så nu skal din ven være fysisk tilstede. Man kan spille to på samme tid, og det virker faktisk ret godt. Ligesom i tidligere LEGO spil, så bliver skærmen blot delt op på midten, så du og din ven kan være i hver sin ende af den verden i befinder jer i.

DLC karakter pakker!

Selvom der allerede er utrolig mange figurer med i spillet, så kommer der endnu flere til via DLC pakker efter udgivelsen. Har man forudbestilt Digital Deluxe Edition, så får man allerede her hele 7 DLC karakter pakker. Disse inkludere: The Mandalorian Sæson 1 og 2Rogue One: A Star Wars StorySolo: A Star Wars Story og Star Wars: The Bad Batch figurer. Du får også adgang til klassiske figurer såsom Obi-Wan Kenobi og en Trooper Pack. Der kommer mange flere til senere.

4K Ultra HD | HDR10 | PC krav!

Vi runder af med det tekniske. På både PS5 og Xbox Series X|S vil du kunne forvente at spillet køre i 4K Ultra HD, samtidig med at der vil gøres brug af HDR10 for virkelig at få farvene til at poppe. På begge platforme er der gratis opgradering fra last til current gen konsollerne. Hvis du spiller på PC, så din maskine som minimum køre med Intel Core i5-2400 eller AMD Ryzen 3 1200, 8 GB RAM, og et Nvidia GeForce GTX 750 Ti eller AMD Radeon HD 7850. De anbefalede specs lyder på Core i5-6600 eller Ryzen 3 3100, 8 GB RAM, og et GeForce GTX 780 eller Radeon R9 290. Spillet fylder ca. 40 GB uanset platform.

Vi er allerede ret begejstret for LEGO Star Wars: The Skywalker Saga og med så stort et spil, så er der masser af underholdning at komme efter. Senere på ugen lander vores anmeldelse, men vi kan allerede tease nu, at dette er LEGO spillet man bare må eje.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga er ude nu på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC.