LEGO er her i det nye år kommet med flere sæt og figurer til LEGO Super Mario. Vi har kigget grundigt på den jeg personligt synes er mest spænende nemlig LEGO Super Mario Byg dit eget eventyr – skabersæt – 71380. Ja bevares det store Bowser slot hvor du har boss kampen er da super fedt, men det er jo kun én ting. Husk at du skal have LEGO Super Mario Eventyr med Mario – startbane (71360) som indeholder Mario figuren for at kunne bruge sættet.

Jeg synes at dette er det bedste udvidelsessæt fordi der dels er rigtigt mange forskellige elementer og desuden tilføjes 30 sekunders spurtrøret og tilpasningsmaskinen. På billedet ovenfor kan du se hvad du får af forskellige dele. Der er fire fjender Larry, en goomba, Bob-omb og koopa paratroopa. Så finder du også en ny handlings del som er glideplatformen sammen med flere forskellige platforme også et par stykker som svæver. Der er i alt 366 dele og du har byggevejledningen på telefon eller tablet. Hvis du er til samlevejledning klassik, så finder du en pdf du kan udskrive her: https://www.lego.com/cdn/product-assets/product.bi.additional.main.pdf/71380_01_Build_Main.pdf Jeg synes det er fedt at have vejledningen på min tablet. Her kan jeg rotere det jeg sidder og bygger hvis jeg vil kontrollere at jeg har forstået den traditionelle isometriske vejledning korrekt.

Som nævnt er min helt klare favorit tilpasningsmaskinen. Det er også den sværeste at bygge selvom jeg er jeg sikker på at en helt almindelig kvik 6-årig som kender LEGO kan have den samlet på ingen tid. Tilpasningsmaskiner giver dig mulighed for at anvende en af tre forskellige blokke for at give Mario en speciel evne. Der er en som giver en tidsbonus, mens de to andre blokke har hver sit sæt af forskellige ting. Det kan f.eks. være en paddehat. Du placerer en af de tre blokke i tilpasningsmaskinen. Så trykker du på den røde knap og drejer på håndtaget. Så drejer Mario og på skærmen på maven kan du se hvad du få er tidsbonus eller element. Det er enestående sjovt og en nyskabelse set i forholde det vi kender fra de klassiske Mario spil. Så super idé som tilfører meget mere sjov ved at lave egne baner.

I start sættet så findes der det traditionelle grønne startrør som giver 60 sekunder til at gennemføre den bane du har lavet. Det gule spurtrør giver dig kun 30 sekunder. Det kan ikke anvendes sammen med det almindelige grønne startrør. Der er samtidig en ny melodi når du bruger dette specialrør. Det sidste element som er med er glideplatformen hvor du placerer Mario og så kører ham frem og tilbage mellem to platforme. Det er super at kombinerer glideplatformen med et par af de platforme som er med i sættet. Det kunne være svæveplatformene. Det giver så også ret god mening når en af den medfølgende fjender er Koopa Paratroopa som kan flyve.

Den nye eksklusive fjende er Larry. Larry blev første gang blev præsenteret i Super Mario Bros. 3 sammen med sine 6 søskende. Larry er en blåhåret koopaling. Han får selskab af den lille hidsige Bob-omb og så er der en helt standard Goomba som du også finder i startsættet. Det er kun Larry som i skrivende stund ikke findes i andre sæt. Hvis du er til flere fjender så findes der 20 som findes som små pakker til ca. 30 kr. stykket. I hver pakke er den én af følgende figurer fra Serie 1 paragoomba, fuzzy, spiny, buzzy beetle, bullet bill, bob-omb, eep cheep, blooper, urchin eller peepa. eller en fra Serie 2 som har kastekrabbe, pigget cheep cheep, ninji, foo, faldskærms-goomba, para-beetle, giftsvamp, thwimp, Fly Guy og knogle-goomba.

Du kan ikke gå galt i byen med LEGO Super Mario Eventyr med Mario – startbane (71360) og dette LEGO Super Mario Byg dit eget eventyr – skabersæt (71380). Det er en vinder kombination. Har du spillet bare lidt Super Mario på konsol så er det fedt at lave egne baner i virkeligheden. Det er på mange områder lettere at gå til end i Super Mario Maker 2 som er den elektroniske udgave af LEGO Super Mario. Hvis du så får blod på tanden så er der masser af fede special sæt du kan give dig i kast med.

Husk nu at du skal have LEGO Super Mario Eventyr med Mario – startbane (71360) hvor du finder Mario figuren.

Tak til Lise fra WeCommuncate og LEGO Gruppen for at gøre denne anmeldelse mulig.