Kalenderåret siger 2016, hvilket betyder at det er OL år. Traditionen tro er der flere OL spil udgivelser. Vi skal nu se nærmere på SEGA´s bud på et OL spil. Vi giver jer hermed en anmeldelse af Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games til Nintendo 3DS.

msrio1

Vi kan med det samme sige, at hvis i søger et OL spil af den traditionelle discipliner, så er Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games nok ikke vejen frem, for spillet træder lidt uden for OL reglerne, og giver os et spil i særklasse.

Spillet har en historie del, hvor man bruger sin egen Mii karakter og først vælger, om man vil være på Mario eller Sonic´s hold. Valget har ikke den store betydning for gameplay, men nok nærmere hvem man er mest fan af.

msrio5

Man ankommer til Rio, og skal derved i gang med at træne, så man kan deltage i den store dyst om at komme til tops i dette års OL i Rio. Selve historiedelen er ikke specielt sigende, men det er en ok sjov måde at lave et gameplay på. Det er lidt sjovere at køre det igennem som en ”historie” frem for at bare vælge disciplinerne.

Men bare rolig, for hvis du ikke er til at der vælges for dig hvad du skal, så er der også muligheden for at tage den gode gamle Quick Play mulighed. Spillet indeholder hele 14 discipliner, så der er rigeligt at gå i gang med. Der er alt fra 100m løb, batminton, spydkast til svømning, så der er rigeligt at gå i gang med.

Nu da vi er ved de forskellige discipliner, så lad os se nærmere på kontrollen af din 3DS når man spiller disse. Vi kan med det samme sige, at hvis du sidder med en 3DS i hånden for første gang, så er det nok ret svært, for det er en ret speciel kontrol man har fundet på.

msrio4

For at variere det, har man gjort det på den måde, at du mere eller mindre skal bruge alle funktioner der er muligt med din 3DS. Alle knapper kommer i brug, og man skal også bruge sin stylus når man spiller. Der er endda en disciplin hvor man skal bruge mikrofonen i 3DS hvilket ikke fungerer optimalt.

Det er en sjov ide de har fået der med så varieret kontrol, men vi er desværre af den mening at de skyder sig selv i foden. For selvom man har mulighed for at få det forklaret hvordan kontrollen er til de enkelte discipliner, så er det desværre ret kluntet når man sidder og spiller på en håndholdt konsol.

Et sjovt lille twist af henhold til de lidt den lidt kluntede kontrol af spillet er spillets maraton del. Man kan nemlig låse op for nye kostumer til ens Mii hvis man fysisk går en marathon med sin 3DS i lommen. Men igen ved nærmere eftertanke, hvem gider egentligt rende over 42 kilometer med sin 3DS i lommen?

msrio2

En af de ret fede ting i spillet, er udvalget af karakterer man møder i spillet. For der er hele 40 karaktere man møder. Så tager man dette spil fordi man er fan af enten Sonic eller Mario, så er der en masse mulighed for at møde sine virtuelle venner her.

Hvis du er til multiplayer, så har Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games også den mulighed. For du kan invitere dine venner hjem, så kan i spille imod hinanden. Desværre er det ikke online, men virker hvis i er i samme rum, så det er lokalt, men selvfølgelig ganske sjovt alligevel. For det fede ved det er, at det er Download Play, så i skal kun bruge 1 eksemplar for at spille op til 4 sammen på én gang.

Samlet set, er der faktisk ganske god underholdning i spillet, og der er rigeligt at gå til med de 14 discipliner der er. Så kræver man ikke det store af hvad et spil går ud på, men derimod bare vil have lidt god underholdning, så er Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games vejen frem.

msrio3

Vores tur til Rio gik ganske godt, og samlet set er Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games et spil som kan glæde mange. Spillet henvender sig ikke vildt til fans af Mario eller Sonic, men nok mere til folk der vil have et spil man kan tage frem en gang imellem, når man lige skal underholdes lidt. Så er du til lidt sjov på OL stadion i Rio så skal du skynde dig ud og købe Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games til Nintendo 3DS.

Vi kan som bonus lige fortælle, at spillet også udgives til Wii U i Juni måned, hvilket vi selvfølgelig ser frem til, for vi er næsten sikker på at denne titel gør godt brug af Wii U´s gode muligheder for underholdning på den fede måde.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGad vide hvad Gears of War tæller ned til?
Næste indlægRatchet & Clank anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
mario-sonic-at-the-rio-2016-olympic-games-anmeldelseVores tur til Rio gik ganske godt, og samlet set er Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games et spil som kan glæde mange. Spillet henvender sig ikke vildt til fans af Mario eller Sonic, men nok mere til folk der vil have et spil man kan tage frem en gang imellem, når man lige skal underholdes lidt. Så er du til lidt sjov på OL stadion i Rio så skal du skynde dig ud og købe Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games til Nintendo 3DS.