Duften af gran og stearinlys er jo en sten sikker julebebuder. Tændte stearinlys spreder desværre ikke kun hygge; de spreder også skadelige partikler, der er dårlige for indeklimaet. Med intelligente pærer kan man heldigvis skabe “stearinlysstemning” i hjemmet uden at forurene indeklimaet.  Med LIFX’ smarthome-pærer, der kan styres fra en app, kan man vælge forskellige varme hvider toner, og pærerne kan indstilles til at blafre sagte som en flamme – helt som et ægte stearinlys.

Når de mørke efterårs- og vintermåneder er over os, er der ikke noget som et par tændte stearinlys til at skabe varme og hygge i hjemmet. Men stearinlys spreder ikke kun hygge – de spreder også partikler, der er dårlige for indeklimaet. Med de seneste års fremkomst af intelligent belysning – pærer, der kobles på wi-fi og styres via mobilen – er der kommet gode alternativer, som kan give samme hyggelige “stearinlysstemning”.

Lad lampens lys blafre som en flamme

LIFX er en af de producenter, der har specialiseret sig i såkaldt smarthome-belysning, og virksomheden har skabt en serie af pærer, der passer perfekt til de hyggehungrende danskere.

LIFX-pærerne Mini Colour og Day & Dusk kan nemlig sættes til at lyse i forskellige varme hvide nuancer, som skaber en mere varm og hyggelig stemning end de køligere hvide nuancer, vi kender fra “almindelige” pærer. Mini Colour har 16 mio. farver at vælge mellem, mens de hvide nuancer i den lidt billigere Day & Dusk er inspireret af døgnets rytme fra blød solnedgangsbelysning til klart dagslys. En række præinstallerede “stemninger” i pærerne gør dem desuden ekstra hyggelige:

– Via appen kan man vælge imellem en række forskellige effekter, fx “Candle Flicker”, der får lyset til at blafre sagte, ligesom flammen i et stearinlys. På den måde er pærerne et godt alternativ til stearinlys, hvor man samtidig passer på indeklimaet, fortæller Tim Peters, der er CEO hos LIFX, og tilføjer, at de små pærer desuden er ideelle til fx bordlamper, hvor en almindelig størrelse pære vil stikke ud.


Styr lyset fra mobilen

Udover at være et glimrende alternativ til stearinlys, kan intelligente pærer gøre ens hverdag både nemmere og sjovere:

– Man kan fx indstille sine lamper til at tænde i entréen, når bilen kører ind i garagen, eller man kan slukke sine børns sengelampe fra sit eget soveværelse. Man kan også sætte en pære til at blinke, når man får en besked på mobilen. Mulighederne er nærmest uendelige, forklarer Tim Peters.

LIFX har været på markedet med deres serie af wi-fi-opkoblede LED-pærer siden 2014. De adskiller sig fra lignende produkter ved, at man ikke behøver nogen hub for at bruge pærerne. LIFX-pærer har indbygget wi-fi og kan derfor forbindes direkte over app’en.

– Mange har en idé om, at det er både dyrt og besværligt at skifte til smarthome-belysning, men man behøver hverken være teknisk anlagt eller have særligt udstyr for at komme i gang: Man udskifter blot en af hjemmets almindelige pærer med en af vores og downloader appen – så enkelt er det, slutter Tim Peters.

Priser fra 299 kr. Læs mere på www.lifx.com