It’s just business. Hvis du allerede har ventet længe på et nyt Tomb Raider til det hvide lærred, så må du nok vente endnu længere nu. MGM Studios har netop ikke rettighederne til Lara Croft’s eventyrer hvad angår film. Dermed skal der også findes en ny skuespillerinde i fremtiden, da Alicia Vikander dermed heller ikke kan spille rollen.

Den seneste Tomb Raider film havde præmiere i 2018, hvor Alicia Vikander havde rollen som Lara Croft. Filmen var produceret af Graham King og MGM Studios. Det var Roar Uthaug der instruerede den. Filmen indbragte hele $274.7m med et budget på $94m. Men da MGM Studios ikke har kunne opretholde filmrettighederne til Tomb Raider, end ikke annonceret en efterfølger med deadline tilbage i Maj måned, så har de mistet retten til at producere flere film i serien. Dermed kan enhver anden studie i Hollywood nu lave deres egen Tomb Raider film.

Ifølge The Wrap, vil enhver anden fremtidig Tomb Raider film, nu være en reboot af Lara Crofts eventyr. Det kommer til at være på samme måde, som Alicia Vikanders fortolkning af karakteren, var anderledes i forhold til Angelina Jolies Tomb Raider film fra det tidlige 2000. Det bliver også Graham Kings selskab GK Films der nu skal forhandle fremtidige aftaler med andre studier der ønsker at producerer en ny film med Tomb Raider navnet.

Alt dette har selvfølgelig ingen påvirkning på hvad angår Tomb Raider spil. Tidligere på året fik den svenske Embracer Group nemlig Crystal Dynamics under sin vinge som har stået får de seneste års Tomb Raider spil. Crystal Dynamics købet fra Embracer Groups side, var en del af et større køb af Square Enix. Men her har udvikleren ikke lagt skjul på at der i den grad kommer flere Tomb Raider spil, omend det er store spil, remakes, remasters og spinoffs. De seneste forlydender er et Tomb Raider spil, udviklet i Unreal Engine 5, hvor gameplay og grafik virkelig vil blive guf for øjnene.

Men indtil videre, så har Tomb Raider film en uvis fremtid.