Så er Microsoft ude med annoncering af OSX, hov undskyld, jeg mener Windows 11. Her er den officielle pressemeddelelse:

De seneste 18 måneders hjemsendelser og nedlukninger har skabt en ny digital virkelighed og et markant skifte i den måde, vi bruger vores PC på. Den er gået fra at være praktisk og funktionel til at være personlig og af følelsesmæssig betydning, fordi den nu rummer både privatliv og arbejde. Vi har ikke kun holdt et utal af arbejdsrelaterede møder over computeren – mange har også tilbragt højtider, mærkedage og store øjeblikke med de nærmeste foran skærmen.

På den baggrund lancerer Microsoft i dag den næste generation af Windows – Windows 11. Microsoft har taget bestik af den nye rolle, PC’en spiller i vores liv, og derfor er det nye styresystem designet, så det bringer den enkelte tættere på alt det, der betyder noget. Det nye Windows 11 byder derfor på et spritnyt design og en lang række innovative funktioner bygget på enkelthed og tilgængelighed – for alle, uanset platform. Det er designet med fokus på genkendelighed, men med plads til at lege, arbejde, udvikle, kode, spille og sidst, men ikke mindst, være i kontakt med hinanden på nye og mere nærværende måder.

Derfor er en del af Windows 11 også en ny Microsoft Teams-integration direkte i værktøjslinjen, så brugeren til enhver tid kan komme i kontakt med andre via tekst-, chat-, stemme- eller videobeskeder. Det gælder, uanset hvilken enhed der bruges og på tværs af Windows, Android og iOS. Microsoft forbedrer også integrationen af Teams’ produktivitetsfunktioner, så du kan starte en præsentation eller mute dig selv direkte fra værktøjslinjen.

Windows 11 er skabt til gaming

Hver eneste dag gamer flere hundrede millioner af mennesker rundt om i verden fra Windows. Derfor er det nye Windows 11 skabt med den nyeste spilteknologi, der giver den bedste spilleoplevelse med fascinerende grafik i HFR (High Frame Rate), kortere indlæsningstid og en flottere farveoplevelse. Desuden understøtter Windows 11 det bedste PC-gamingtilbehør, og med et abonnement på Xbox Game Pass til PC er der adgang til mere end 100 højkvalitetsspil, hvor nye spil hele tiden tilføjes.

Et nyt touch

Microsoft har også forbedret touch-oplevelsen, når man bruger Windows 11 på tablet uden tastatur. Der er blandt andet kommet mere plads mellem ikonerne på værktøjslinjen, større touch-’knapper’ og diskrete visuelle tegn, der gør det nemmere at flytte rundt og ændre størrelsen på vinduer.

Alle har brug for pauser og underholdning

Med Windows 11 har Microsoft en erklæret ambition om at bringe brugerne tæt på alt det, det betyder noget – de nærmeste relationer og alt det, der i øvrigt optager og inspirerer til kreativitet og nærvær. Derfor har det nye styrestem også et skræddersyet og organiseret feed – Widget – der ved hjælp af AI opdaterer den enkelte med de seneste nyheder, personlig favoritunderholdning og andre notifikationer, så brugeren kan holde pause og tjekke ind med omverdenen direkte fra sin desktop. Desuden tilbyder Windows 11 adgang til en helt ny Microsoft Store med førende første- og tredjepartsapps og indhold til at arbejde, skabe og spille. Den nye Microsoft Store er designet, så det er nemt at finde rundt i og udforske indhold – og sikrer samtidig, at alt, der hentes af apps, spil eller serier, er sikkerhedstestet.

Fokus på sikkerhed og kompatibilitet

Med den nye hybride hverdag – og tiltagende IT-trusler – er et øget fokus på sikkerhed nødvendigt. Derfor har Windows 11 indbyggede sikkerhedsteknologier, der beskytter alt fra chip til cloud. Det kommer med et Zero Trust-klart operativsystem, der beskytter data og adgang på tværs af enheder.

Windows 11 bliver fremover tilgængelig på alle nye PC’er og via en gratis opdatering til kvalificerede Windows 10-PC’er, som bliver udrullet fra denne sommer og ind i 2022.