[dropcap]M[/dropcap]ight & Magic Duel of Champions er et gratis kortspil udgivet til iPad og PC af Ubisoft. Som i alle andre gratis titler findes der en møntfod i spillet (faktisk findes der to Gold & Seals) som benyttes til at købe nye kort og boosts. Du kan også vælge at benytte rigtige penge hvis du absolut må have alle decks med det samme.

Når du starter spillet kan du vælge ét gratis decks for at komme i gang. Til hvert deck findes selvfølgelig booster packs, flere helte og alt det du kender fra f.eks. Magic: The Gathering. Selvom det er en fordel at kende et tilsvarende kortspil, så er der en række lektioner som forklarer dig hvad spillet går ud på og hvordan hver runde er bygget op. Det kan virke lidt skræmmende selvom du hurtigt lærer de grundlæggende principper i dine første dueller.

Hver spiler har en helt og en stak med kort (et deck) som indeholder creatures til angreb og forsvar samt en række tryllekort. Når du starter er det et helt standard deck som du efterfølgende selv kan ændrer på. Det hele går så ud på at få dine creatures (skabninger) til at slå modstanderens helt ihjel. Det sker gennem en række runder hvor hver runde giver ét yderligere ressource point og dermed giver mulighed for at få større og vildere creatures på banen.  Ressource point skal kombineres med den styrke (Might) og magi (Magic) der kræves for at få det enkelte kort i spil. I hver runde vælger du også om din helt skal øge din might, magic eller skæbne (Destiny).

Det er disse fire elementer du skal balancerer for at få overtaget i kampen. Det bedste er selvfølgelig at få nogle mindre creatures i spil fra starten og som der kommer flere ressourcer skal de store heavy hitters ud og gøre forskellen. Din strategi afhænger meget af hvordan du har sammensat dit deck. Du kan satse mere på magi og mindre creatures eller måske gå efter creatures med mange hit point i det lange seje træk. Der er masser af  muligheder for at have decks og en strategi som passer din spillestil.

Noget som jeg synes er rigtigt godt ved denne titel er at den har cross connectivity. Det betyder, at uanset om du spiller på PC eller iPad så kæmper alle mod alle. Fordelen ved dette er at det er lettere at finde nogle at spille mod. Hvis en multiplayer titel udgives på mange platforme så spreder det spillerne mens cross connectivity er med at sikre at de spiller som findes hele tiden har modstandere. Det er specielt vigtigt med f.eks. Might & Magic Duel of Champions hvor du skal have en interesse i kortspil for at spille, uanset om den er gratis eller ej.

Ubisoft har gjort et flot stykke arbejde med at få Might & Magic universet skabt til live gennem et kortspil. Det er en genre som kræver interesse for området og så vil det give masser af timers underholdning. Det eneste som jeg synes er lidt vanskeligt er at overskue mit deck, hvor traditionelle kort er enklere. Might & Magic Duel of Champions er en stilren oplevelsen der er enkel at lære og svær at mestre. Det giver et velfortjent 4-tal. God fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldet på iPad[/box_info]

[box_download]Du kan hente spillet via hjemmesiden eller på iTunes.[/box_download]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDead Space 3 – historien indtil nu…
Næste indlægSpil udgivelser i 2013
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
might-magic-duel-of-championsUbisoft har gjort et flot stykke arbejde med at få Might & Magic universet skabt til live gennem et kortspil. Det er en genre som kræver interesse for området og så vil det give masser af timers underholdning. Det eneste som jeg synes er lidt vanskeligt er at overskue mit deck, hvor traditionelle kort er enklere. Might & Magic Duel of Champions er en stilren oplevelsen der er enkel at lære og svær at mestre.