Viasat og Viaplay er tv-partnere, når to af historiens største bokseikoner, amerikanske Floyd Mayweather Jr. og filippinske Manny Pacquiao tørner sammen i Las Vegas 2. maj i en historisk boksekamp.

Kampen er allerede legendarisk, og efter årelange forhandlinger er den endelig blevet en realitet, og det er derfor med stolthed, at Viasat og Viaplay er blevet danske partnere på visningen af kampen.

”2. maj vil gå over i sportshistorien som en af de største aftener nogensinde. Hele verdens øjne vil være rettet mod MGM Grand Garden Arena i Las Vegas mod det, der vel tegner til at blive historiens største boksekamp. Vi er stolte over at være partnere og kunne bringe kampen til danskerne,” siger Peter Nørrelund, der er sportschef for MTG.

Udover tre VM-bælter i forbundene WBA, WBC og WBO og weltervægts VM-titlen er der enorme summer på spil i den højprofilerede kamp, som sendes som Pay-Per-View i det meste af verden.

Floyd ”Money” Mayweather forventes at få på den pæne side af en milliard for at bokse kampen, mens hans filippinske modstander Manny Pacquiao må ”nøjes” med omkring 700 millioner i honorar. Begge bokseres honorar kan dog stige, hvis PPV-salget eksploderer, som mange forventer.

Især Mayweathers honorar vil gøre ham historisk. Han vil således være den atlet i verdenshistorien, som har tjent mest inden for en 12-måneders periode, og han overhaler sportsikoner som Tiger Woods, Michael Schumacher og Michael Jordan med længder. Med indtægterne fra hans seneste kamp i september 2014 og pengene fra kampen mod Pacquiao kommer han forventeligt til at tjene mere end 1,5 milliarder inden for en periode på 12 måneder. Det beløb har ingen været i nærheden af før. Golfspilleren Tiger Woods er den, der kommer tættest på med ca. 800 millioner i indtægt i 2008.

Der er allerede nu enorm interesse for kampen, som alene på billet- og arenasalg i MGM Grand Garden med plads til knap 20.000 tilskuere kommer til at generere over en halv milliard i indtægter. Billetterne er sat til salg, således at de billigste koster cirka 10.000 kroner. Der er allerede godt gang i videresalget af billetter, og de dyreste ringside-billetter handles pt. til en pris på svimlende 600.000 danske kroner for en enkelt billet.

Totalt set forventes kampen at omsætte for mellem tre og tre en halv milliard. Hotelpriserne i Las Vegas er mangedoblet i weekenden, hvor kampen afvikles, og masser af journalister og mediefolk slår lejr i byen i ugen op til begivenheden, som slår rekord på rekord.

Floyd Mayweather Jr. har en perfekt rekordliste på 47 sejre i 47 kampe og anses bredt som en af boksehistoriens allerbedste fightere. Han har 10 VM-bælter i fire forskellige vægtklasser, og hans ikonstatus er enorm. Han bor i Las Vegas og er favorit i kampen mod Pacquiao.

Manny Pacquiao er filippinsk folkehelt. Det asiatiske fænomen er uden sammenligning landets største navn, og udover en fænomenal boksekarriere, hvor han har vundet VM-bælter i syv forskellige vægtklasser, han har udgivet musik, spillet med i film og har stor succes som forretningsmand. Og så er han i øvrig valgt til parlamentet med enorme stemmetal.

”Denne kamp er big-business. Men det er også den største enkeltstående sportsbegivenhed i mange år. Jeg er sikker på, at mange ønsker at opleve det, som med sikkerhed bliver en historisk aften og nat. Vi ser frem til at præsentere den for danskerne,” siger Peter Nørrelund.

I lighed med de fleste lande vises kampen i Danmark som Pay-Per-View for 499 kr. TV3+ viser boksning i et halvt døgn, når der først varmes op med Nordic Fight Night fra 21.00, og fra midnat er der så opvarmning til Mayweather vs. Pacquiao hele natten frem til kampstart. Selve kampen vises kun som Pay-Per-View.

Viasat er pt. i dialog med andre distributører omkring visning af kampen via deres platforme. Indtil videre kan man som altid gå ind på www.boksekampen.dk, hvor vi altid vil have seneste nyt, og hvor boksefans kan skrive sig op for at modtage yderligere information.

Fakta om kampen:

HVEM:                  Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao

HVAD:                   WBC, WBA, WBO VM-kamp, weltervægt

HVOR:                   MGM Grand Garden, Las Vegas, Nevada, USA

HVORNÅR:           2. maj 2015

PENGE:                  Arena-indtægter: 500 mio. DKK – PPV-indtægter (anslået) 2-3 milliarder DKK

TV i DK:                 Viasat og Viaplay PPV, pris 499,-

Floyd Mayweather Jr:

47 kampe, 47 sejre

10 VM-titler i fire forskellige vægtklasser

Manny Pacquiao:

64 kampe, 57 sejre (5 nederlag, 2 uafgjorte)

10 VM-titler i syv forskellige vægtklasser