Hvis der er noget Capcom er god til, er det at bygge verdener, historier og præsentere det på en indholdsrig og betagende måde. Et af deres store franchises blev som født på ny, da Monster Hunter World gjorde sit indtog. Det var et vigtig spil i serien, da formularen, gameplayet og den udfordrende fremskridt fik en opdatering. Ikke mindst blev det hele mere håndterligt for nyankomne til serien og også muligheden for at spille co-op var utrolig underholdende.

Alt dette og mere til er taget med over i Monster Hunter Rise, som findes eksklusivt på Nintendo Switch. Hvad er nyt og holder spillet på den lille konsol?

Monster Hunter Rise tager alt det bedste fra Monster Hunter World. Der er taget nogle af de basiske elementer og selv her kan du også spille sammen med andre via online co-op. Du er en jæger og skal drage ud i vildnisset, i jagten på monstre, store som små. Dette er hovedattraktionen i Monster Hunter spillene, og Monster Hunter Rise er ingen undtagelse.

Der er store monstre af alle slags som du kan kæmpe mod, for dernæst at hamstre deres kroppe så du kan lave nye våben eller gear. For alle monstre er ikke ens, og kræver lidt forskellige metoder og udstyr, for at nedlægge dem.

Når man ikke er på jagt, så går turen ellers til ens HUB verden Kamura Village, hvor man kan snakke med andre jægere, spise eksotisk mad eller sælge dine ressourcer fra diverse jagtture til at få fremstillet nye våben eller andet.

Alt er dog ikke fest og glæde i landsbyen, for en fare truer uden for porten. Store monstre er spået at skulle ankomme og destruere byen. Men heldigvis er du jo ankommet som den spritnye monsterjæger og det er selvfølgelig din opgave at rede landsbyen indbyggere

Med på tur har du også din helt egen Palico (kat) og Palamute (Hund), og de skal selvfølgelig også have deres egen HUB. Derfor er der som noget helt nyt i serien, en lille Buddy Plaza sted for dine følgesvende. Herfra kan du blandt andet søge efter nye Palicos og Palamutes, eller tilpasse dem med nye pelsfarver, øre osv. Du kan også sende dine små venner på missioner og alt du laver med dine følgesvende bliver belønnet med nyt indhold, så det er værd at bruge tid her, når du ikke er på jagt.

Det er ude i vildmarken det sker, og de steder du bevæger dig hen har deres helt egne økosystemer. Alle spillets verdener er flotte og har deres egne unikke områder. Det anbefales at man udforsker hver en afkrog, da der kan gemme sig nyttige ting der er værd at tage med i kamp mod monstrene der lure.

Det er betagende når man ser store strukturer, hvor der engang har boet mennesker. Pyramidelignende bygninger eller ruiner der fortæller en historie er spredt rundt om og giver anledning til at forestille sig hvordan der sikkert har været, før menneske måtte trække sig tilbage til mindre områder.

Måden du kommer rundt på er enten til fods eller på ryggen af din Palamute. Men Monster Hunter Rise byder på noget helt nyt, i form af en Wirebug. Med den kan du bevæge dig rundt på unikke måder eller endda bruge den i kamp.

Du kan bruge den på forskellige måder, alt efter om dit våben er gemt væk eller ej. Med en Wirebug kan du bla. navigere i luften, svæve i luften eller komme op af klippevægge.

Når du har dit våben fremme, kan du bruge den som våben imod de store monstre og også til hoppe op på deres ryg, dermed styre dem rundt og angribe andre monster. Alle kneb gælder og den nye Wirebug virker utrolig godt.

Monster Hunter Rise tager alt det bedste fra de tidligere spil, men bevæger sig ikke meget uden for den komfortzone. Men personligt, synes jeg bestemt ikke det gør noget. Spillets format og gameplay loop er som skabt til Nintendo Switch, og selvom der kun er nogle få nye features, så er det meget nemt at blive opslugt i spillets verden og der kan hurtig forsvinde mange timer. Om det er håndholdt eller på TV, så køre og ser Monster Hunter Rise utrolig godt. Fedt spil!

Tak til Nintendo og Capcom for at gøre anmeldelsen muligt.

Monster Hunter Rise er ude d. 25 Marts, 2021 på Nintendo Switch.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægRazer BlackWidow v3 – Anmeldelse
Næste indlægCyber Hero – Mission Runner er ude i dag
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
monster-hunter-rise-anmeldelse<b>Monster Hunter Rise er utrolig fedt!</b> Spillet har taget sit indtog på Nintendo Switch og det er det perfekte hjem for serien. Her har vi alt det gode lige fra gameplay til online co-op som blev introduceret med MH World. Capcom har taget det bedste fra tidligere spil i serien, og det er bestemt ikke dårligt. Kan man lide denne type spil, så forsvinder timerne hurtigt i selvskab med monstrøse monstre.