Vi anmeldte lidt tidligere på måneden Lenovo Star Wars: Jedi Challenges hvor vi anvendte en Motorola Moto Z2 Force mobiltelefonen. Kender du ikke Motorola så har de været lige så store som Nokia i mobilens spæde ungdom. Nu er de ejet af Lenovo og så er det som brand med forskellige modeller under navnet Motorola Moto genopstået som fugl Føniks. Modellen Z2 Force er det ubetingede flagskib. Det har vi taget under kærlig behandling og anvendt til event som Monster Hunter previewet i Stockholm og rapporteret direkte fra ESL Pro League sæson 6 finalen i Odense. Det mere kedelige med mail og Skype har vi også været forbi.

Det er en Android 7.1.1 baseret enhed med en 5,5 tommer skærm med ShatterShield der skal sikre skærmen hvis du taber den. Motoren er en 8 cores 2,35GHz Qualcomm Snapdragon 835 og 6 GB RAM sammen med en Adreno 540 grafik processor og 64GB lager som du kan udvide med et MicroSD kort. Den har to kameraet bagudrettet hvor de ene er 12 MP med IMX 386 sensor med 1.25µm pixels og blænde f/2.0 mens det andet er tilsvarende i sort/hvid. Foran har det et 85 graders vidvinkel med 5 MP og blænde f/2.2. Det anvender Nano-SIM og modellen i Danmark understøtter to SIM-kort. Det betyder at du kan have din privat og arbejds-telefon i én enhed eller anvende to kort til data.

I daglig brug så er den en velfungerende med de forskellige sensorer hvor der er alt for mange til at nævne dem her. Det vigtigste er at fingeraftryks sensoren er præcis og at den kan detektere om noget er i nærheden af telefonen. Det er smart hvis telefonen ligger på bordet og du lige skal se hvad klokken er inden dit kedelige møde tager livet af dig. Så bevæger du hånden over telefonen og så viser den diskret klokken og generel status. Derudover så har den en Moto Mods tilslutning som vi kommer tilbage til.

Hvis du anvender Googles mange forskellige tjenester så er Moto Z2 Force et sikkert valg. Hvor mange andre telefoner kommer med alt muligt bloatware som du mange gange ikke kan slippe af med, så er Motorolas tilgang at anvende standard Android i størst muligt omfang. Det betyder at du med dit Google login automatisk er forbundet til de samme tjenester som du ville have adgang til på din PC. Det er lyn hurtigt at sætte op og så skal du blot vælge hvad du gerne vil have vist på skærmen og hente dine ekstra app’s som f.eks. Twitter og feedly. Jeg hentede desuden Microsofts Firmaportal og installerede OutLook og Skype for Business. Dermed kunne jeg anvende den samme telefon til mine private ting samt firma mail, kalender og chat. Enkelt og velfungerende.

Moto Mods er et helt unikt element ved Moto serien og det understøtter Z2 Force også. Bagbeklædningen er magnetisk hæftet og dermed lige til at pille af. Den kan så erstattes med en bagbeklædning som f.eks. er et ekstra batteri, en projekter, et game pad eller noget helt andet. Skal du lige bruge din Moto som musikanlæg så benyt JBL SoundBoost Speaker Moto Mod som ud over ekstra højtalere også har et 1000mAh ekstra batteri. Uanset om du har tænkt dig at anvende det eller ej så er det en af de ting som adskiller Motorola Moto Z serien fra andre telefoner.

 

Med og uden blitz

De to kameraer fungerer rigtigt godt. Idéen med to er at give nogle helt specielle muligheder for bl.a. at lave portrætter med ekstra dybde i, udviskede baggrunde eller lave rigtige sort/hvide billeder med det ene kamera. Det finder du også på mobiler som iPhone 7 Plus, OnePlus 5 og Huawei P10. Der er også en blitz og kniber det lidt med lyset så giver den lige det sidste for at skabe et godt billede. 5 MP til selfies er glimrende. Det præsenterer sig også flot på skærmen som har den fordel at den har den beskyttende Shattershield teknologi. Det er i praksis det som Motorola kalder en linse og er et ekstra lag uden på selve skærmen. Det virker og har ikke rigtigt nogle ulemper. Det betyder ikke at skærmen ikke kan ødelægges men den er ikke så følsom.

Ydelsen på telefonen er som jeg vil forventet af et flagskib i 2017. Du skifter let mellem mange åbne app’s og den reagerer prompte på alt hvad du kan finde på. Det tilskriver jeg også Motorolas valg hvor alt er helt standard Android. Det eneste ekstra er Moto app’en som giver dig mulighed for at vælge funktion når du vender telefonen, ryster den eller en anden bevægelse. Selv når jeg anvender den til spil med meget tung grafik som Lenovo Star Wars: Jedi Challenges så er det uden hakken eller andre former for tekniske forhindringer. Den ligger også godt i hånden og størrelsen gør at du kan bruge den til lidt mere end telefoner med en mindre skærm. Den er noget mindre end forgængeren og det gør selvfølgelig at den har et lidt mindre batteri og dermed kortere tid mellem at den skal lades.

Motorola Moto Z2 Force er en lækker telefon der har alt hvad hjertet kan begære. Jeg er helt vild med at det er Android out-of-the-box så jeg ikke får alt muligt bras på min telefon. Har du, som jeg, et ønske om at være digitalt integreret til resten af verden uanset hvor du er så, er Motorola Moto Z2 Force et godt valg. Den eneste ulempe er at batteriet er blevet mindre så den går ikke så langt på literen. Det lever jeg med for kraften er stærk i Motorola Moto Z2 Force.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFallout 4 VR nu ude til HTC Vive
Næste indlægSHU udkommer til Nintendo Switch 23. januar
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
motorola-moto-z2-force-anmeldelseMotorola Moto Z2 Force er en lækker telefon der har alt hvad hjertet kan begære. Jeg er helt vild med at det er Android out-of-the-box så jeg ikke får alt muligt bras på min telefon. Har du, som jeg, et ønske om at være digitalt integreret til resten af verden uanset hvor du er så, er Motorola Moto Z2 Force et godt valg. Den eneste ulempe er at batteriet er blevet mindre så den går ikke så langt på literen. Det lever jeg med for kraften er stærk i Motorola Moto Z2 Force.