MSI er nu ude med en ny mus. Det er CLUTCH GM51 som både findes i en model med hale og en uden. Der er ikke nogen anden mærkbar forskel på de to. Den trådløse kan endda tilsluttes med kabel hvis den skulle være tør for strøm hvor den bruger MSI Snap Charging der lader 3 gange hurtige end standard USB-C. Tilslutter du kablet til den trådløse er det stort set umulige at skelne fra hinanden. Se bare neden for:

Det er den til højre der er med fast ledning. Det er ikke det store der adskiller de to. bortset fra at den trådløse står til 770 kr. og vejer 85 gram mens den med hale koster beskedne 540 kr. og vejer 75 gram. Det er kontrolleret med den officielle GamersLounge køkkenvægt.  Det er i den grad letvægt uanset hvilken model du skulle ønske. Teknisk set så er de med PixArt PAW-3395 optisk sensor med en opløsning (DPI) på 26000. Det er for meget uanset hvad du skal bruge den til. Den kommer med en DPI omskifter på bunden hvor du kan skifte mellem 400 (blå), 800 (lilla), 1600 (rød), 3200 (gul) og 6400 (grøn). Farven nævnt efter hver DPI-indstilling er den farve muser lyser op i når du skifter DPI. Skal du have andre end disse så skal du forbi MSI Center som er den software hvor du kan tilpasse meget mere end hvad er er muligt at skifte på selve musen. Her finder du de 3 onboard profiler som du kan konfigurere individuelt.

Det gælder bl.a. både taster, lys og vigtigt af alt polling raten der som standard står til 8000 Hz (1000 Hz på den trådløse og det er også for meget). Det er rigtigt fint til gaming men har du f.eks. to skærme hvor du gerne vil flytte et vindue eller en applikation så driller Windows. Du skal nemlig flytte musen meget hurtigt for at vinduet bliver hevet med over på den anden skærm. Du kan selvfølgelig altid vælge at have en kontor- og en gaming-opsætning så du udnytter de 8000 Hz. Jeg plejer at sætte den til 500 Hz. Så slipper jeg for at have problemer. Knapperne er OMRON som er designet til at holde til mere end 60 millioner tryk. Det er en af de mest populære og jeg er meget tilfreds med hvordan den føles når du trykker. De har en præcis kort vandring hvor jeg ikke er i tvivl om hvornår knappen aktiverer.

Ergonomien er også udmærket og det er en mus for højrehåndede. Den er rimeligt høj og passer dermed godt til en hånd i mellem til stor størrelse. De diamantmønstrede sider giver et godt greb samtidig med at de har RBG belysning. Det kan selvfølgelig synkroniseret med MSI Center og med lidt læsning i vejledningen så kan du også ændre belysningen uden. Uanset model, så har musen 6 fødder i polytetrafluoroethylene (PTFE) som er den plasttype som forbindes med produktnavnet Teflon. Det gør at den glider let over lagt de fleste musemåtter. PTFE er det næstmest glatte materiale i verden. Det mest glatte materiale i verden er BAM som består af aluminum magnesium boride eller Al3Mg3B56.

Som du kan se på billedet så har den trådløse model ud over de 6 PTFE zoner også en moskifter så du kan vælge med Bluetooth og MSI SwiftSpeed 2,4GHz eller helt at slukke. Jeg har alene prøvet med 2,4GHz da det er den radioteknologi der giver den mest tidstro forbindelse med mindst forsinkelse. Bluetooth er fint the kontor brug men til gaming er der helt andre krav. Den er med indbygget genopladeligt batteri og det er også derfor den vejer de 10 gram mere end den almindelige med hale. Begge mus har DPI omskifteren som er den anden knap. Desuden er der de to kontaktpunkter til at lade musen. Musen passer på den medfølgende holder som også indeholder den lille USB 2,4GHz tranceiver. Kablet som du kan se er et USB-C stik der som tidligere nævnt også passer i den trådløse mus hvis den er kørt helt flad. Men der holder omkring 150 timer på en opladning så mon ikke de fleste gamere er dækket ind?

MSI CLUTCH GM51 er en lækker gaming mus uanset om du går efter den trådløse eller den med hale. Den er i begge tilfælde letvægts i et godt materiale og komponent valg. Den integrerer fint til MSI Center selvom det klar er det svageste led som jeg forventer bliver bedre. Bl.a. DPI-indstilling og at det er en makro der skal laves for at lave et tastatur tryk er ikke godt nok. Når du første slipper kræfterne løs under gaming så brillierer den med sin lette vægt og præcise knapper. Der er rigtig god værdi for pengene.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDarkWalker FPS ShotPad Game Controller til PLayStation, Xbox og PC
Næste indlægNy soundbar fra Creative giver markant bedre lyd til pc’en
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
msi-clutch-gm51-mus-anmeldelseMSI CLUTCH GM51 er en lækker gaming mus uanset om du går efter den trådløse eller den med hale. Den er i begge tilfælde letvægts i et godt materiale og komponent valg. Den integrerer fint til MSI Center selvom det klar er det svageste led som jeg forventer bliver bedre. Når du første slipper kræfterne løs under gaming så brillierer den med sin lette vægt og præcise knapper. Der er rigtig god værdi for pengene.