MSI er mest kendt for gamer PC’ere og bundkort selvom de også fremstiller meget andet gaming gear. Blandt andet så har de headsettet Immerse GH50 som vi kigger på i denne anmeldelse. Det er målrettet til PC med det fast monterede USB-stik. Som unyttig paratviden så står MSI for Micro-Star International.

Som altid når vi har med et nyt headset at gøre så skal vi forbi den klassiske indvejning på den officielle køkkenvægt. Det giver en 311 gram hvilket passer fint med de oplyste specifikationer. Det er som nævnt ned USB-tilslutning og er derfor beregnet til PC. Der findes en aftagelig mikrofon som sidder på en fast bom. Desuden kommer headsettet med en lille pose og det kan klappes sammen så du kan transportere det til en kammerat eller en LAN-party.

Det som MSI har haft som design kriterie med GH50 er helt tydeligt at fremstille et solidt headset med en samlet set god kvalitet. Dette gør sig gældende omkring højtalerenhederne som er på 40 mm hvilket er lidt mindre end det du ser i prisklassen over GH50. Kablet er også fast monteret hvor dyrere modeller har stik med separate kabler. Der er blevet plads til en aftagelig mikrofon-bom og virtuel 7.1 Surround sound. Selvom der ikke er de store equalizer muligheder så er der blevet plads til en knap hvor du kan booste bas. MSI’s karakteristiske drage som er deres logo findes på hver af kopperne og lyser i takt med lyden. Så selvom der er gjort meget for at holde prisen lav så er det kommet rigtigt meget med i pakken.

Kopperne er af blødt kunstlæder og bøjlen som holder det på plads over dit hoved er af metal. Det giver en fin komfort. Kopperne isolerer også god udefrakommende lyde så du også får de finere nuancer med i lydbilledet når du spiller. Det er næsten altid mikrofonen som er det svære at få til at virke godt. Det har både noget at gøre med størrelsen og at den skal placeres næsten lige foran munden på dig. Det er fine balance mellem at have en tilstrækkelig følsom mikrofon uden at den samler lyd op fra opgivelserne.

Jeg synes at MSI har gjort et rigtig hæderligt job med at få produceret en lyd gennem de 40 mm store drivere som giver en indlevende oplevelse. Jeg har en personlig forkærlighed for en svulstig bas og derfor er det fedt bare at sætte omskiftere aktivt og nyde brølet. Den virtuelle 7.1 Surround sound fungerer også fin selvom den ikke opnår en kvalitet som er på højde med andre produkter. Der er områder hvor den almindelige stereo funktion passer mig bedre. Mikrofonen producerer og en klar og tydelig gengivelse af din stemme selvom den har en smule metallisk klang.

Samlet set så er MSI Immerse GH50 et godt bud på et headset i en god kvalitet med alle de funktioner du som gamer vil forvente. Samtidig er det til en overkommelig pris og du har endda det poppede Mystic Light som er MSI stemningsbelysning. Det styres gennem deres Dragon Center app hvor jeg dog savner flere mulighed for at tilpasse GH50.