Sikkerhed bliver stadig mere nødvendig i en verden hvor alt er forbundet. Nu er NETGEAR med i samarbejdet omkring nye standarder i produkter til privat sikring.

Målet er at arbejde sammen med andre førende leverandører af kameraer og videohåndteringsløsninger med det formål at udvikle innovative løsninger inden for videoovervågning og fysisk sikring.

For markedet for fysisk sikring forventer man en eksplosiv vækst de næste ti år, både inden for IoT-sikkerhedsenheder og en stadig mere sofistikeret brug af de data, der indsamles via IoT-enheder. Denne vækst skal understøttes af en robust og sikker end-to-end-infrastruktur, som dækker både lokale netværk og internettet.

NETGEAR, som en førende aktør indenfor netværksprodukter til SMB-markedet, leverer årligt flere millioner enheder verden over med det resultat, at mange millioner enheder er koblet sammen via NETGEARs netværksinfrastruktur. Med omfattende og avancerede netværksfunktioner, det bredeste udvalg af produkter og en gennemtestet cloud-infrastruktur, har NETGEAR et velrenommeret omdømme inden for sikkerhed, pålidelighed og brugervenlighed – til en overkommelig pris. Når overvågningskameraer i stigende grad får egne applikationer og opkobling med cloud-tjenester for at muliggøre brug af kunstig intelligens og maskinlæring, er det afgørende, at tilkobling og kommunikation sker via robuste og sikre netværk.

I takt med en stigning i antallet af uafhængige, private og statsstøttede cyberangreb, er sikkerheden omkring videodata blevet en grundlæggende bekymring blandt producenter og tjenesteleverandører – og ikke mindst deres kunder. NETGEAR tilbyder her en unik mulighed med administrationsløsningen Insight. NETGEAR Insight er en fjernadministrationsløsning, der fungerer som en sikker cloud-baseret administrationstjeneste for millioner af tilkoblede enheder. Fra den tilknyttede cloud-portal, eller fra Insight-appen på en smartphone, kan sikkerhedsudbyderne nu fjerntilgå overvågningskameraer og hurtigt opdage driftsproblemer eller mistænkelig aktivitet.

“Vi hos NETGEAR mener, at der vil komme en eksponentiel vækst inden for IoT-baserede overvågningsprodukter, som baseres på IP-netværk – både kablet og trådløst – i løbet af det næste årti. Og det er afgørende, at tjenesterne bygges på en sikker end-to-end-arkitektur” siger Richard Jonker, vicedirektør for SMB-produkter hos NETGEAR. “Vi ser frem til at arbejde sammen med ligesindede selskaber i udviklingen af en platform, som kan danne grundlag for overvågningsindustrien i de kommende år.”

Hvorfor OSSA?
Alliancen er et samarbejdsinitiativ, som samler ligesindede organisationer for at udvikle fælles standarder og specifikationer for komponenter, heriblandt operativsystemer, IoT-infrastruktur, fælles tilgang til datasikkerhed og brugernes privatliv samt et ønske om forbedret ydelse hos sikkerhedsløsninger.

I dag repræsenterer alliancen en række førende selskaber indenfor sikkerhed, bygningsautomation og tilhørende brancher.

OSSA-initiativet vil hjælpe overvågningsbranchen og dens leverandører at fokusere på aspekter, som kan give betydelig værdi for deres kunder og skabe nye brugsmuligheder – også udover sikkerhed og tryghed.