NETGEAR®, Inc. (www.netgear.dk) har lanceret Nighthawk X10 AD7200 Smart WiFi Router – markedets hurtigste router til streaming, mediedeling og øjeblikkelig sikkerhedskopiering.

Med Nighthawk X10 sættes ydeevnen i fokus på alle områder. Routeren anvender den hurtigste CPU, der nogensinde har siddet i en router til almindelig hjemmebrug, så de nyeste teknologier og funktioner kan udnyttes til fulde. Ud over at understøtte den seneste 802.11ac-teknologi, heriblandt Wave 2-arkitektur med fire parallelle streams, MU-MIMO, 160 MHz kanalbredde og aktive eksterne antenner, understøttes også næste generations 802.11ad-wi-fi, som via 60 GHz-frekvensbåndet kan give en trådløs båndbredde på op til 4,6 Gbps.

802.11ad giver helt nye muligheder og medfører en betydeligt bedre brugeroplevelse, når det drejer sig om at overføre store datamængder. 802.11ad reducerer desuden forsinkelser til én tiendedel af det, 802.11ac kan levere. Dette er helt afgørende for anvendelse til Virtual Reality og Augmented Reality“, fortæller Michael Thelander, administrerende direktør for Signals Research Group.

Nighthawk X10 understøtter Plex Media Server samt transcoding, der kan tilpasse medieindholdet til den enhed, det skal afspilles på. Det er den første router, der kan køre Plex Media Server uden at være afhængig af en pc. Ud over at dele medieindhold kan Plex organisere og hente oplysninger om film, tv-udsendelser, anden video samt musik- og fotosamlinger. Plex understøttes i dag af smartphones, tablets, spilkonsoller, smart-tv’er og smart-tv-udvidelser som Chromecast og Apple TV.

NETGEAR Nighthawk X10 er markedets første router, der både har en fiberport på 10 gigabit og er udviklet til hjemmenetværk. Det betyder blandt andet, at forbindelsen til NAS-lagerenheder – som for eksempel NETGEAR ReadyNAS – vil være lynhurtig; selv med flere samtidige brugere. Nighthawk X10 vil også være en effektiv løsning til personlig netværkslagring. Gennem to USB 3.0-porte kan der tilsluttes USB-harddiske eller USB-nøgler, som kan deles på netværket og anvendes til fildeling og sikkerhedskopiering – både over kablet og trådløs forbindelse.

Nighthawk X10 er markedets nye målestok, når det drejer sig om ydeevne – både når store videofiler skal flyttes internt på netværket og til skyen, udtaler Pål Vatneberg, nordisk salgschef hos NETGEAR. Han fortsætter: “Med 4K- og VR-video fylder videofiler mere og mere. Det er blevet en tidskrævende opgave at flytte disse filer mellem enheder. Med de teknologier, som Nighthawk X10 indeholder, kan store mængder data hurtigt og effektivt lagres og tilgås via netværket.” 

Nøglefunktioner i Nighthawk 10

 • Kraftig CPU med fire kerner på 1,7 GHz forbedrer ydeevnen under 4K-streaming og VR-gaming
 • AD7200 Quad Stream Wave 2-wi-fi – trådløse hastigheder på op til 4600+1733+800 Mbps*
 • 60 GHz 802.11ad-wi-fi-teknologi sørger for lynhurtig download, sikkerhedskopiering og minimale forsinkelser i onlinespil
 • Kraftige aktive antenner giver bedre trådløs dækning og hastighed
 • MU-MIMO-understøttelse muliggør parallel streaming af data til flere enheder på samme tid
 • Plex Media Server giver dig adgang til alle dine mediefiler – hvor som helst, når som helst
 • Tre måneders adgang til Plex Pass – en tillægstjeneste, der giver yderligere Plex-funktionalitet.
 • Switch med seks Ethernet-porte med gigabit-hastighed og mulighed for at konfigurere to porte i Link Aggregation sikrer hurtigere filoverførsler (op til 2 Gbps via kablet forbindelse)
 • To USB 3.0-porte giver mulighed for tilslutning af eksterne lagermedier – blandt andet til mediestreaming, sikkerhedskopiering og anden filtjenestefunktionalitet.
 • Automatisk sikkerhedskopiering til skyen med lagertjenesten Amazon Drive
 • NETGEAR ReadyCLOUD sørger for enkel, privat og sikker fjernadgang til USB-tilsluttede lagerenheder
 • Fiberport på 10-gigabit sikrer lynhurtig sikkerhedskopiering og streaming til og fra ReadyNAS eller andre NAS’er
 • Den nye NETGEAR Up-app giver mulighed for at installere og konfigurere routeren fra Android– eller iOS-enheder
 • NETGEAR genie-appen giver et personligt kontrolpanel, så du kan overvåge, kontrollere og administrere dit hjemmenetværk – også når du ikke er hjemme

Pris og tilgængelighed

NETGEAR Nighthawk X10 AD7200 Smart WiFi Router forventes at blive tilgængelig på det danske marked i november 2016. Den vejledende pris er 4.290 kroner inklusive moms.